poster poveste de dragoste

raluca_aprodu_01_4df15ee3ceDe la început vreau să vă spun că mă bucur că avem şi noi o Anne Hathaway a noastră; poate chiar mai modestă, mai talentată şi chiar mai frumoasă. Nu reacţionez vocal la filme, dar după vizionarea de presă nu m-am putut abţine (ca şi în reclama cu biscuiţii: tu nu eşti pregătit, dar eu nu mă pot abţine) şi am strigat: Bravo, Raluca Aprodu. În noul film al Cristinei Iacob ea îi dă replica lui Dragoş Bucur, un actor excelent pe care l-am descoperit odată cu filmul Marfa şi banii, al lui Cristi Puiu şi apoi să îl urmăresc după ce am văzut Furia, în regia lui Radu Muntean. Şi replica e pe măsură, chiar dacă Raluca e mai puţin cunoscută publicului larg. A fost fata care a apărut în reclamele dulci, apoi fata care apare în clip sau fata care joacă în filme. Şi să ştiţi că e şi fata care joacă în piese de teatru (acum e în „Happy End”, în regia lui Alex Bogdan, alături de Tudor Istodor).

Ducu-Darie-06112015Filmul ni-l introduce şi pe Ducu Darie în postura de actor, şi ne place, mai ales când spre final începe să fie dezinvolt şi să intre de-adevăratelea în rol, semn că de-acum înainte poate recidiva cu succes.

gabriela-popescu-1024x683O menţiune specială am pentru Gabriela Popescu, o actriţă de talent- mult subestimată, dar ce să-i faci, nici în meseria asta viaţa nu e dreaptă!

dragos-bucurRevenind la Dragoş Bucur, acest rol nu prea îl lasă sa fie în largul lui (după cum personal a declarat), dar asta înseamnă să fii din ce în ce mai bun: să joci cât mai divers şi să ocoleşti manierismul. L-am văzut în roluri de substanţă şi l-am văzut când nu e în spatele camerei de filmat, purtându-se firesc şi comunicativ. În plus, nu face risipă de înjurături şi nu are marca anilor 80, pe care o au alţi actori.

Recunosc de la început că am urmărit cu mare atenţie producţiile până în 1980 şi cu mai puţină atenţie cele de după 1990. My fault! A fost nevoie să ne iubească cei de afară şi abia apoi să ne iubim noi! Nu poţi trece cu privirea producţii semnate Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu sau Radu Muntean. Dar nu trebuie să ne oprim numai la ei! E nevoie şi de film benign, cum e cazul acestei poveşti de dragoste, din categoria filmelor curate, sincere şi tandre. Cristina Iacob este licenţiată în regie de film şi absolventă a unui masterat în cinematografie la London Film şi are clar un apetit pentru producţii axate pe comedie şi iubire (aşa cum a fost şi Selfie)

poveste-de-dragoste-3-600x340Amuzantă a fost şi apariţia unui tânăr actor, Ionuţ Bora, fiul Adelei Popescu, care joacă rolul unui băiat descurcăreţ şi cu un zâmbet şmecheresc (mi-a adus aminte de Costel Băloiu, din Pistruiatul) a cărui mamă e plecată la muncă în străinătate şi care are puterea de a supravieţui greutăţilor cu mândrie.

“Poveste de dragoste”a rulat în premieră internaţională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi în ediţia a XX- a Festivalului Internaţional de Film Portobello. Aşa că, vorba Cristinei Iacob: Veniţi cu mândrie la filmele româneşti!

Filmul este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film, iar muzica originală aparține celor de la HaHaHa Production. Citeam acum câteva zile că nouă piese de pe soundtrack sunt semnate de cinci membri de la HaHaHa Production, compuse special pentru film. Melodia “I wish”, de pe genericul final, compusă anterior de Smiley, a fost inclusă pe coloana sonoră fiind foarte potrivită cu povestea personajelor din film. Pentru partea instrumentală s-a lucrat cu cei mai buni violonişti din ţară, iar întreaga producţie muzicală a durat patru luni.

Regia: Cristina Iacob

Scenariu: Dan Chiriac, Cristina Iacob, Mimi Brănescu (necreditat)

Cu: Dragoş Bucur, Raluca Aprodu, Mimi Brănescu, Vlad Zamfirescu, Mirela Oprișor, Ducu Darie, Gabriela Popescu, Patricia Poslusnic, Irina Petrescu, Ionuţ Bora

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s