incarnate-poster-romanaSezonul filmelor de groază este mereu deschis, nu e un moment anume care să fie adecvat, așa că depinde numai de dispoziție! Eu am avut chef de un film horror, dar nu am ieșit devastat de spaimă de la Incarnate, produsul lui Brad Payton (Cats and Dogs 2: The Revenge of Kitty Galore, Journey 2: The Mysterious Island, San Andreas), un regizor tânăr, mai cunoscut datorită producțiilor cuminți și chiar dedicate copiilor. Poate aici e buba: nu a dorit să sperie convingător, să nu îi afecteze pe minori și să nu se mai bucure, mai ales cei din Canada, de Dr. Super Pantaloni.

IncarnateAaron Eckhart are rolul de a ”evacua” demonii într-o manieră elegantă, fără apă sfințită sau incantații, ceea ce trebuie să recunoaștem că ar fi mai credibil și ar mai potoli setea realizatorilor de producții cu subiect de exorcizare, iar acest rol vine după alte două în care actorul a jucat anul acesta personaje de alt calibru (în Sully și Bleed For This). Dar pentru Aaron fiecare rol este o experiență pe care o tratează cu seriozitate, așa că și pentru acest film-Incarnate- care putea să fie lansat direct pe DVD, el dă tot ce poate (aici fiind obligat să joace într-un scaun cu rotile).

aaronRegizorul a făcut economie la efectele speciale (care costă, mai ales dacă sunt de primă clasă) și s-a bazat pe coloana sonoră, atmosfera întunecată și zgomote, care au fost atât de folosite în acest gen, că aproape fiecare spectator se așteaptă la momentul în care sigur trece cineva prin spatele personajului sau ca atunci când ești mai relaxat  sa se arate hidoșenia.

IncarnateNici replicile nu au fost mai atent studiate, așa că o să vă pară și vouă copilărești sau forțate unele expresii folosite. Sunt convins și de data asta că la un buget estimat la 5 milioane de dolari, nu vor ajunge la break even, ci își vor dubla investiția. Cum de e posibil? Simplu: pentru că au un actor locomotivă, asistat de un tânăr aflat în ascensiune –David Mazouz (cel care îl joacă pe tânărul Bruce Wayne în serialul Gotham, produs de Fox), și o poveste de groază regizată de un nume care cu ultimele două producții cinematografice a făcut sute de milioane de dolari . Groaza vinde sigur, chiar dacă și ea e clasată pe mai multe clase: A, B sau C și, bineînțeles, profiturile sunt după clasificare.

Pe final ești dispus să dansezi de bucurie că s-a terminat și datorită celor de la AWOLNATION care au dat tonul cântecului de plecare- „Sail”, din nou o alegere isteață a uneia dintre cele mai cunoscute melodii a lui Aaron (tot Aaron?) Bruno. Această piesă a fost aleasă și pentru fimul din 2012, Disconnect, apoi în același an pentru un alt film de groază- Playback-, dar și pentru drama din 2014, intitulată When the Game Stands Tall, cu Jim Caviezel și Laura Dern. Vedeți cum se leagă totul?

incarnateCa aspect pozitiv apreciez dorința realizatorului de film de a renunța la banalul demon și de a ne prezenta noul parazit psihic. E mai lejer să vezi o formațiune  întunecată la o scanare cerebrală, decât un încornorat, care sincer, acum mai sperie doar copiii până în 12 ani.

Regizor: Brad Peyton

Scenariu: Ronnie Christensen

Cu: Aaron Eckhart, David Mazouz, Carice van Houten, Catalina Sandino Moreno, Matt Nable, Breanne Hill, Emjay Anthony, Keir O’Donnell, Mark Steger, Karolina Wydra

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s