sing-poster-ashSing este unul dintre acele filme care te bucură la modul total, care te fac să pleci din sala de cinema cu inima plină, cu optimismul ranforsat și credința că așa e: dacă vrei, poți!, căci visul este la-ndemână dacă crezi în el, și oricât de mic sau neînsemnat ai părea, înlăuntrul tău e o putere care abia așteaptă să iasă la vedere. Căci povestea frumoasă, simplă a acestui concurs de talente se nuanțează spre final ca să învățăm o lecție valoroasă : încrederea, respectul și prietenia – ca trinitate a valorilor ce fac sufletul să vibreze pe frecvența înaltă a iubirii.

2441_fp_mlun_ds_s1600p0530_l_0128_v02r-1Personajele, pitorești și nostime sunt tipologii, animăluțele antropomorfe adunând în spatele rolurilor caractere recognoscibile cu lejeritate: o gospodină-mamă de familie îngropată în treburi, o adolescentă timidă cu fobia scenei, un gangster blând și duios, un hedonist împătimit al dansului, un antreprenor fără curaj, un muzician cartofor, o secretară pietrificată în funcție, un prieten dintr-o familie bogată care nu și-a găsit rostul în viață sau o rockeriță arici care este într-o relație nepotrivită cu un muzician ce o minimalizează, plus familiile lor, care mai de care mai neputincioase sau nedornice să vada ce se ascunde în spatele aparenței, sau –dimpotrivă- încrezătoare și de ajutor! Până în final toți își recapătă/cuceresc locul pe care îl merită în lume, iar valorile adevărate prevalează. Asta spre bucuria tuturor, și spre alimentarea a nenumărate discuții cu cei mici și mari despre ce e important în viață!

2441_fp_buster_1-1Cât despre vocile personajelor, ele aparțin unor actori celebri care nu doar vorbesc , ci și cântă- admirabil aș spune, uimindu-ne cu timbrul și sensibilitatea pe care o pun în interpretare. Scarlett Johansson cântă Set It All Free, Seth MacFarlane interpretează My Way a lui Paul Anka, în timp ce Reese Witherspoon e uimitoare cu Shake It Off. Nici nu ne mai mirăm ascultând-o pe minunata Jennifer Hudson cântând Golden Slumbers, dar ne ia pe nepregătite versiunea lui Matthew McConaughey la Call Me Maybe, piesa de rezistență a filmului fiind fără îndoială FAITH, într-un duet excepțional- Stevie Wonder și Ariana Grande.

2441_fp_mike-1A, și uitasem să vă spun că acțiunea se petrece într-un univers antropomorf colorat și dinamic, ce calchiază societatea și tipologiile din lumea reală, transpunându-le în această fabulă-parabolă minunat desenată! Așa că SING are toate șansele să devină un clasic, pentru că mesajul este permeabil oricui, indiferent de vârstă, și în ciuda simplității problematica adusă în discuție de scenariu este una acută și general valabilă, avatarurile fiind nu doar recognoscibile, dar și într-atât de autentice încât aproape uitam ca e un desen animat.

Așa că SING este perfect aliniat cu celebrele concursuri de talente gen American Idol sau The Voice, care scot la iveală potențiale staruri și le lansează pe firmament dându-le o șansă nesperată de a se împlini! Și cum pe la noi atenția telespectatorileor este polarizată deja-fără putință de scăpare- de show-urile care escaladează rating-urile, îmi pare că SING ne va chema în cinematografe în mod obligatoriu aproape, să fim martori ai acestei povești a realizării unui vis! Căci dincolo de dramele curente ale vieților ce par prea strâmte pentru niște idealuri atât de mari, este și putința realizării lor- atunci când îți dorești asta din adâncul ființei tale.

2441_fp_snail-1Așa că scenariul lui Garth Jennings pe care îl dubleaza la conducerea acestui film, Christophe Lourdelet, face toți banii și nu trebuie să ne mirăm dacă o să vedem ca SING va fi nominalizat la oareșce Oscaruri.

Și probabil că înțelegând nevoia noastră acută de miracol (nu doar în această perioadă a Crăciunului!) distribuitorul filmului, RoImage 2000, ne-a rezervat o campanie de promovare extraordinară de care s-au bucurat copios și mari și mici, făcându-ne pe toți să ne simțim respectați “ca dincolo”!

Condus de o energie minunată, filmul este o propunere numai bună pentru mari și mici, pentru weekend sau vacanță sau pentru o seară frumoasă- pur si simplu!

Regizori: Garth Jennings, Christophe Lourdelet

Scenariu: Garth Jennings

Voci: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Tori Kelly, Taron Egerton, Nick Kroll, Nick Offerman, Garth Jennings

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s