underworld-blood-warsÎn lipsă de altceva mai bun de făcut acasă și mânat de forța de a vedea cum se încheie (sau nu) saga Selenei, omul fascinat, când de vampiri când de lycani, vrea să simtă fiorul direct în șira spinării, atunci când știe că va avea parte de războaie sângeroase.

kate-beckinsaleA cincea parte beneficiază din plin de efecte speciale, de castele din Cehia (care, deh, trebuie şi ele întreținute, că tare mult mai costă căldura când vrei să stai în bluziță în 45 de camere) și de prezența lui Kate Beckinsale, care la vârsta ei (43 de ani) zici că e vampiriță, iar dacă va exista a șasea parte, Lily Mo Sheen, fata actriței ar avea un loc asigurat în rolul fiicei din film, pe numele ei – Eva! Costumul din PVC, purtat de Selene, este în continuare la modă și cade la fel de bine pe eroina vampir. Povestea scârțâie, dar cine mai e atent la poveste când vezi lupte, unduiri, colți și săbiuțe? Apropo de săbiuțe (chiar mă așteptam să se albăstrească la apariția unor noi personaje, poate ceva orci), dar scenariștii nu au vrut să plângă la mormânt străin, așa că s-au descurcat cu ce aveau în incintă. Lycanii sunt disperați să pună ghearele (dar și limba) pe sângele copilei Eva, care conține,în afară de antioxidanți, minerale și enzime, și ceva radicali liberi, pentru că numai așa un vampir poate să stea cu fața la soare (dimineața pe răcoare) fără să se ardă rău de tot si fără să investească averi în creme cu FPS.

underworld-blood-wars-1După ce filmul începe  cu narațiunea Selenei, ca să fie toată lumea pusă la punct cu mersul și zborul vampirilor, continuarea e copilărească: ba Selene e angajată ca trainer de vampiri, ba e trădătoare, ba e vulnerabilă, ba e impenetrabilă, aso. Și asta în ceea ce privește eroina principală, că dacă ajung la ceea ce poate juca Semira în rol de Brutus, te miri cum de au lăsat o regizoare începătoare să ducă la bun sfârșit un blockbuster. Cred că bugetul mic e răspunsul, dar un buget mic care va aduce încasări suficiente. Acest lucru e posibil datorită începutului din 2003 și lui Len Wiseman, pentru că numai de aici se mai poate extrage ceva ”sevă”. Din păcate succesul Underworld nu poate fi comparat cu cel din Twilight, pentru că acolo Stephenie Meyer a știut să atingă sensibilele corzi ale adolescenților.

tdfn-underworld-5-blood-wars-2017-theo-james-charles-danceEu ca spectator echilibrat am oftat după dispariția lui Bill Nighy (Viktor), dar m-am ogoit cu Charles Dance (Thomas), pentru ca pe parcurs să oftez din nou (o să vedeți voi de ce). Am mai tresărit ușor la ceea ce înseamnă terapia cu apă (un spa pentru vampiri), dar din păcate și această metodă de vindecare a fost tratată superficial.

underworld-blood-warsTrăgând o linie, pot spune că mi-au plăcut mult castelele din Cehia și cadrele din Praga și nu mi-a plăcut deloc bătălia cu lycanul Mariusică, pe alocuri  ea aducând cu o scenă de păruială indiană.  Prea puțin sângeros pentru mine, prea ca la țară.

Regizor: Anna Foerster

Scenariu: Cory Goodman, după o poveste scrisă  de Kyle Ward

Cu: Kate Beckinsale, Charles Dance, Tobias Menzies, Theo James, Lara Pulver

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s