Triple 9M-am bucurat de vizionarea de ziua internațională a femeii ca un copil lăsat de capul lui la un film cu pac pac! Așa cum credeam că va fi…Un film cu împușcături și cu ceva vânătăi! Asta în ciuda bunului renume al australianului John Hilcoat (The Proposition, The Road și Lawless, ca să amintesc doar ultimele trei văzute și reușite) care și-a început cariera  regizand  clipuri pentru Nick Cave & the Bad Seeds, Einstürzende Neubauten, Siouxsie & the Banshees, Manic Street Preachers, Bush, Placebo, Suede, Depeche Mode, HIM, Muse și mulți alții.

big02Triple 9 este codul folosit de către poliție pentru ”officer down”, adică unul de-al lor împușcat. Așadar, bănuiți că se lasă cu violențe stradale (unele care mi-au amintit de Training Day), cu îmbârligături (cum am văzut în The Town; surpriză, acolo unde juca frățiorul Ben Affleck, în Triple 9 fiind convocat Casey) sau cu rafale prin oraș (ceva gen Heat, dar mai domoale). Deși am ceva experiență cu vizionările de gen, vă spun sincer că tot am stat încordat și asta poate pentru că îmi plac filmele de acțiune, atunci când sunt cât de cât aproape de realitate. Să nu uităm că 44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out, filmul realizat după cazul spărgătorului romând Emil Mătăsăreanu, pare fantastic, dar lucrurile au stat chiar așa în realitate, bașca faptul că în urma acestui schimb de focuri, din februarie 1997, întreaga poliţie americană a trebuit să-şi schimbe echipamentul, armele şi tacticile. Așa că dacă nu se exagerează cu situațiile penibile, mașinile care sar de pe clădiri și cad pe roți ca la parkour, cu eroii neînfricați și invincibili care înaintează ca în jocurile în care fraierii își bagă cheat de God și infinite ammo, se mai poate discuta!

gallery_russeldrivingDistribuția este una de primă clasă: Chiwetel Ejiofor, Casey Affleck, Anthony Mackie, Woody Harrelson, Aaron Paul! Plus un actor, Norman Reedus, care ar trebui mai mult lăsat să joace, pe care îl știm din Walking Dead, și care ar fi meritat mult mai multe replici (mai ales pentru că are și voce bună). Cât despre partea feminină însă, Doamne, să ne ierţi; că nu cred că era nevoie de o actriță de calibrul lui Kate Winslet să interpreteze o rusoaică fără scrupule și nici de un model israelian ca Gal Gadot, care arată senzațional, dar nu destul de mult în acest film și nu tuturor! Din pacate, finalul peliculei care durează 115 minute este nesatisfăcător și în pripă. Era timp suficient să fi ”croșetat” ceva mai migălos. Aproape că se termină ca în zicala cu vaca aia care după ce umple găleata cu lapte, îi dă cu copita și o răstoarnă!

maxresdefaultRevenind la lucrurile bune și foarte bune vreau să amintesc coloana sonoră, care m-a făcut să stau până la terminarea creditelor (nu stau la fiecare film să văd cine e gaffer, grip, fixer, best boy sau concept artist!). Dar de data asta asta cei patru compozitori (Atticus Ross, Claudia Sarne, Leopold Ross, Bobby Krlic) au susținut fără reproș atât acțiunea filmului cât și vizualurile.

Recomand cu toată gura acest film de acțiune tuturor celor cărora le plac suspansul, ceva violență (nu de limbaj) și băile de sânge. E ca un shooter pentru gameri încântați de un joc…cum ar fi Max Payne!

Regia: John Hillcoat

Scenariu: Matt Cook

Cu: Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Woody Harrelson, Aaron Paul, Kate Winslet, Gal Gadot, Norman Reedus, Teresa Palmer, Clifton Collins Jr., Michelle Ang, Luis Da Silva Jr., E. Roger Mitchell

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s