The_Intern_PosterDe mult nu am mai văzut o comedie care să mă amuze, care să rimeze cu filosofia mea de viață și să fie adorabilă în modul cel mai direct și accesibil, precum această producție regizată de Nancy Meyers. E adevărat că are o distribuție super și că Robert  DeNiro ne mai surprinde înca o dată cu fețele lui cu grimase caraghioase, ca Anne Hathaway a evoluat de mult la roluri complexe sau de compoziție (Les Miserables, Love & Other Drugs, Passengers, Interstellar ) și ca Rene Russo –oricât ar îmbătrâni rămâne o siluetă de catwalk. Si tot adevărat e că scenariul nu este unul care strălucește, găselnița de senzație fiind programul social care îi reinserează pe pensionari și le redă pofta de viață aducându-i iar la serviciu. În rest, același story din care aflăm – a mia oară – ce anume este mai important în viață (adică familia), ce se întâmplă atunci când ești workoholic (pierzi în planul principal ), care sunt valorile adevărate care trebuie să prevaleze (în nici un caz slujba!) și că dacă n-ai un bătrân, ai face bine să îți cauți unul de urgență. Așadar nimic nou sub soare! Și merită atunci să vedem filmul acesta? Răspicat  spun DA, de tot atâtea ori cât e nevoie să înțelegeți că nu e niciodată de ajuns să ni se amintească lucrurile esențiale pe care- în goana noastră nebună după diverse tipare de succes-  le uităm sau le abandonăm vremelnic sau definitiv.

Așa că dincolo de aparițiile minunate ale protagoniștilor în roluri care li se potrivesc “mănușă”, filmul trasează niște limite pe care nu ar trebui să le surmontăm, pune niște jaloane de folos cui vrea să se ghideze dupa  preceptele morale “clasice” și ne luminează cu inteligența, rigoarea și tactul pe care unii dintre pensionari le au, putându-se face utili mult după ce statul a hotărât că, legal, e vremea să se retragă. În fapt abia dupa o viață de acumulări de toate felurile, experiența dublată de un suflet nepervertit și sensibil, poate face minuni. O demonstrează un intern septuagenar-  – care devine aproape imediat cea mai populară figură din firmă, și indispensabil celei care o înființase.

Văzând trailerul intuiam subiectul și cu toate astea vizionarea nu a pierdut nimic din farmec, bucurându-mă de tot ce această peliculă are de oferit. E adevărat că nu o să spargă box office-ul, că –poate- unii nu îl vor revedea, dar și așa filmul stă în picioare onorabil, în mare parte datorită performanțelor actoricești, chimiei dintre personaje și modului în care Nancy Meyers știe să ne spună povestea.

screen-shot-2015-08-03-at-9-37-57-amȘi chiar când credeam că personajul lui De Niro alunecă ușurel pe panta desuetudinii și poate să devină siropos, realizăm cât de stilat și de “ultimul cavaler de modă veche” este și ne înduioșăm subit topiți/topite de dragul lui. Maniere, calm, înțelepciune, expertiză, bonomie, caracter- pe toate le are și le pune în valoare cu un șarm care ne excedează. Și nu am avut nici o clipă impresia că “marele”  De Niro se coboară la un rol minor, ci că se bucură de fiecare clipă filmând această comedie convențională, înconjurat de tineri cărora le servește- ca și în film- experiența lui de superstar.

Și nu pot să nu remarc formula garantată de succes a regizoarei Nancy Meyers, care ne-a mai regalat și cu alte filme similare care alăturau doua nume mari, în „What Women Want” pe Mel Gibson și Helen Hunt, în „Something’s Gotta Give” , Diane Keaton și Jack Nicholson, iar în „It’s Complicated” pe Meryl Streep și pe Alec Baldwin, apoi aveam acolo și ceva sentiment, puțină frustrare și ceva regrete, și împreună cu dialogurile savuroase și comicul de situație ne livra tot ce ne doream: comedie inteligentă și minunat jucată. În „The Intern”, Robert De Niro și Anne Hathaway nu mai sunt un cuplu, dar registrul rămâne același și rezultatul….cel scontat!

The-Intern-news-2015Cald, cu dialoguri jucăușe, cu personaje de care te atașezi, cu actori plăcuți (Adam DeVine, Andrew Rannells, Rene Russo) filmul te bucură și îți dă o stare de bine, adică tocmai ceea ce căutăm atunci când mergem în sala de cinema. Și pentru că nu la orice oră, în orice zi avem starea care să ne permită să abordăm un film care ne problematizează, comediile lejere precum The Intern sunt la îndemână pentru o destresare garantată. Așadar vă recomand cu mare căldură această peliculă distribuită în România de către Freeman Entertainment.

Regizor: Nancy Meyers

Scenariu: Nancy Meyers

Cu: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, JoJo Kushner, Andrew Rannells, Adam DeVine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s