Vacanta cu de toate

Atât distribuția cât și echipa de la Babysitting, filmul din 2014, semnat Nicolas Benamou și Philippe Lacheau, au revenit pentru o continuare în aceeași formulă atât de folosită în reţeta americană. Prima parte a avut cu adevărat succes, în Franța fiind vândute, la acea vreme, peste două milioane de bilete.

Vorbeam la sfârșitul vizionării cu un prieten care mi-a spus că pare o comedie închinată camerei GoPro, așa cum în 2004 David R. Ellis a făcut filmul Cellular, ca o odă telefonului Nokia 6600 (şi eu am pus botul atunci şi mi l-am cumpărat, iar nevestica și fetele îmi spuneau: Ți-ai luat borțosul!).

Dacă în prima parte a fost un mashup video între The Hangover și Paranormal Activity, de data asta activitatea paranormală a fost înlocuită cu Meet the Parents și o bunică trăznită în loc de Jinxy!

BabyCu siguranță rețeta folosită în prima parte va da roade și în cazul de față, pentru că se bazează pe genul de umor facil care dacă nu te prinde,măcar te amuză! OK, dar e posibil ca în unele cazuri să te lase rece! Iar dacă e aşa, te ridici discret din scaun, ca și cum te-ai scuza că mergi la toaletă și o ștergi englezește, nu franțuzește, deși expresia este “to take a French leave”!

Dar oricum, aproape pot să pun pariu că banii din bugetul de filmare vor fi dublați în câteva luni de la lansare. Și asta s-a și vrut, iar momentul de lansare este foarte bine ales pentru obținerea de câștiguri.

Problema cea mai mare a acestei pelicule, din punctul meu de vedere, este lipsa umorului francez (care se întâmplă să mai aibă şi clasă), şi care e diferit de cel britanic și foarte diferit de cel american, cel orientat mai spre misoginism sau prost gust.

babysitting-2_556366_44701Cei doi tineri regizori au avut totuși noroc că nu au insistat foarte mult pe forma gravă de retard pe care o are personajul Alex (Julien Arruti), cel care și filmează și au combinat destul de reușit peisajele cu frumusețea fetelor și cu jocul unor actori francezi, dintre care unul arată de parcă merge în fiecare zi la sală- Philippe Lacheau- și celălalt -Christian Clavier- fiind renumit pentru comediile Les visiteurs (1993) sau Astérix & Obélix contre César, din 1999.

Recomand filmul pentru hăhăit la poantele bunicuței și nu la cele grosiere de şantier. Și mai ales pentru o scenă de salt cu parașuta, unde camera de filmat e folosită cu cap și în care nu sunt efecte speciale. E chiar pe bune! Și dacă aveți chef de râs, încercați și Babysitting-ul din 2014.

Regia: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau

Scenariul: Julien Arruti, Nicolas Benamou, Philippe Lacheau, Pierre Lacheau

Cu: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Christian Clavier, Tarek Boudali, Valériane de Villeneuve, Elisa Bachir Bey

Publicitate
Comentarii
  1. Simona spune:

    De unde pot cumpara filmul?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s