Savva: Inimă de războinic

afis_Savva

Încă un desen animat va face deliciul copiilor începând cu acest decembrie, şi este o poveste simplă despre cum, dacă ai o inimă de războinic în piept, nu contează că eşti doar un băieţel de 9 ani. Aşa că la partea motivaţională filmul bifează copios, după cum se întâmplă şi la cea grafică: avem desene minunate, lumea lui Savva este uimitor colorată, iar personajele adorabile (mă rog, cu excepţia celor detestabile, evident!).

ZhoZINevoit să lupte pentru salvarea satului natal de sub tutela unui despot maimuţa cu 3 capete, mama Zho Zi (după părerea mea cel mai izbutit personaj al peliculei, a cărui voce originală este Whoopy Goldberg), băieţelul Savva pleacă să găsească răspunsurile fundamentale ale vieţii lui, iar pe drum se întovărăşeşte cu mai multe personaje: un lup alb, o mică vrăjitoare indiancă, un semibaron cu un ţânţar simbiot şi o vietate pufoasă roz, ce nu cauta altceva decât prieteni. Aşa că filmul debutează ca o distopie animată care pe parcurs adună mesaje, caractere sau chiar frânturi din alte mari poveşti ale lumii, îngemănarea asta de megapuzzle având licenţe clare de prin Andersen, fraţii Grimm, Tolkien sau J.K Rowlig. La prima vedere doar coioţii suprarealişti par a fi originali, dar…. parcă mai văzusem culorile şi designul sofisticat prin Monsters Inc. Nu vreau sa fiu pricinoasă, mi-a plăcut filmul, iar cei carora se adreseaza nu îl judecă aşa cum avem noi, cei mari, tendinţa să o facem. Ei “gândesc” cu inima, iar ea va tresălta de fiecare dată atunci cand binele învinge răul, când asistă la legarea de prietenii şi când iubirea transpare din mesajul poveştii.

Alexandru Papadopol debuteaza Savva Nicole Cherry Puffy Savva Freeman EntertainmentVersiunea pe care am avut-o la vizionarea pentru presă a fost cea dublată, lucru care ne-a deprivilegiat de a-i “vedea” la lucru în roluri pe Whoopy Goldberg, Milla Jovovich, Sharon Stone şi Joe Pesci, dar sigur că e mai comod pentru părinţi ca personajele să vorbească în româneşte, ceea ce nu înţeleg însă este felul stângaci uneori în care studiourile de la noi dublează producţiile, alegând să folosească voci care nu sună natural.

Şi pentru că este luna aceea din an, în care vrem să ne simţim mai buni, mai prietenoşi, mai adevăraţi, vă invit să mergeţi la cinematograf reinventând bucuria simplă a vizionării unui film frumos, după care puteţi să discutaţi, între voi dar şi cu cei mici, despre prietenie, datorie, iubire şi devotament, în aşa fel încât să valorificaţi toată substanţa de înţelepciune pe care o conţine filmul.

Regizor: Maksim Fadeev

Scenariu: Aleksandr Chistyakov, Maksim Fadeev, Gregory Poirier

Voci (în versiunea engleză): Steve Blanchard, Geoffrey Cantor, Will Chase, Jim Cummings, Whoopi Goldberg, Jason Harris, Orli Hersch, Milla Jovovich, Joe Pesci, Sharon Stone, Madeleine Rose Yen

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s