The Last Witch Hunter - approval

Regizorul Breck Eisner, responsabil de noua producţie cinematografică în care joacă Mark Sinclair Vincent, poreclit Diesel din cauza surplusului de energie de care dădea dovadă în cluburile unde era angajat ca bouncer, era un necunoscut acum 10 ani (dar era fiul fostului directorul executiv al companiei Disney, Michael Eisner) pe când atrăgea atenţia cu comedia Sahara, şi olecuţă mai răsărit acum 5 ani pe când făcea  horror-ul The Crazies. Aşadar ştie să şi glumească, dar ştie să şi sperie! Aşa şi Vin Diesel: poate să fie amuzant sau dur, luptător sau mare amator de jocuri video (în special de Dungeons & Dragons, pe care-l „exersează” de prin 1980). Se poate spune că s-au împăcat precum sacul şi peticul! Adică Vin Diesel se potrivea ca o mănuşă într-o producţie ce abundă în CGI, vrăji (şi vrăjitoare), preoţi (fără încercări de exorcizare), dar care, culmea, nu are vigoare.

last-witch-hunterVin joacă un fel de Blade altoit cu Highlander pe trunchi de Ghost Rider, adică un personaj care acum 800 de ani intenţiona să caftească mama vrajitoarelor şi care a sfârşit blestemat …să trăiască. Şi de aici, dă-i şi luptă cu vrăjitori cantonaţi în „dark side”, dar în bunişoare relaţii cu cei care sunt practicanţi de magie albă. Amuzantă mi s-a părut prima apariţie din film, când văzându-l cu barbă şi plete am crezut că e un component al trupei Lordi. Noroc că apare tuns, ras şi frezat după câteva minute (ei bine, după 800 de ani în film, duhh?).

Vin Diesel este iubit pentru rolurile jucate ca Toretto, Riddick, Xander Cage alias triple X şi mai nou pentru Groot! Dacă are sau nu burtă contează mai puţin (vezi cazul lui Steven Seagal), contează că e un romantic, un tată iubitor şi un reţinut în ceea ce priveşte viaţa privată.

The-Last-Witch-Hunter-Movie-Review-Image-8-640x360The-Last-Witch-Hunter-Movie-Review-Image-7Replica feminină este dată de Rose Leslie, o actriţă desprinsă din al doilea sezon al serialului Games Of Thrones şi care şi-a făcut primul rodaj în serialul britanic Downton Abbey. Surprinzător sau sâcâitor este Elijah Wood, care nu reuşeşte să scape de ultimul rol din comedia horror Cooties, dar nici din depresia de după Frodo. Şi poate cea mai interesantă prezenţă este cea a debutantei la Hollywood- Julie Engelbrecht- care are de interpretat rolul mamei huciului, un fel de Baba Cloanţa Şefa. Machiajul ei a fost de nota 10! Aşadar, se pot da şi note bune! Tot nota bene o are şi Ólafur Darri Ólafsson, un mare (1,89 cm) actor de teatru, care are de jucat personajul negativ şi care prin atitudine şi prezenţă nu are nevoie de mult machiaj.

michael-caineŞi să nu-l uit pe Sir Michael Caine, pentru care nu s-a inventat rol pe care să nu-l poată interpreta. El face parte din liga superioară a actorilor lumii, dar de multe ori a avut de jucat cu cei din liga a doua sau a treia! Poate şi asta îl face un lord al acestei profesii: faptul că a tratat cu foarte mult respect orice partitură, fie ea a cavalerului Mesei Rotunde sau a preotului Dolan al 36-lea.

Pentru Vin Diesel nu e o pierdere acest film, dar pentru regizor ar trebui să fie un moment de gândire în ce direcţie să o apuce şi mai important, cu ce scenarişti se înhăitează.

The Last Witch Hunter este un film pe care te grăbești să-l vezi din mai multe motive, dar pe care-l vei uita destul de repede.

Regizor: Breck Eisner

Scenariu: Cory Goodman, Matt Sazama, Burk Sharpless

Cu: Vin Diesel, Michael Caine, Rose Leslie, Elijah Wood, Ólafur Darri Ólafsson, Julie Engelbrecht

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s