afis_SelflessRSe întâmplă uneori să scriu imediat după terminarea filmului..asta înseamnă că în câteva săptămâni voi uita mare parte din el? N-aş spune, dar cu siguranţă nu înseamnă că filmul regizat de Tarsem Singh (The Cell, Immortals, Mirror Mirror) este fără valoare! Din contră, este un excelent action movie, un SF pertinent şi un film cursiv. Începutul e aşa: ce îţi mai poţi dori când ai un imperiu imobiliar, maşini scumpe, femei frumoase şi chiar candelabre poleite cu aur? Încă o viaţă să te poţi bucura de ele! Şi apoi încă una şi încă una? Asta cu nemurirea e un subiect care continuă să facă vâlvă, deşi mulţi sunt de acord că te-ai cam plictisi, că îţi vezi fiinţele dragi cum se sting şi nu mai poţi rezista la atâta suferinţă. Dar eu sincer, n-am întâlnit nici un nemuritor- să îl intervievez ca la carte şi abia apoi să vă prezint concluziile. Până atunci, să revin la scenariul legat de „murirea” corpului şi nemurirea sufletului! Nu e rău, deloc! E fluid, te face foarte atent la personaje, chiar dacă în unele momente sfidează logica! Felul în care e scris te îndeamnă să ierţi gogoriţele şi să vrei să vezi care e finalul.

S_11859_R_CROPUn alt aspect pozitiv al filmului este casting-ul: Ben Kingsley e Sir Ben Kingsley…el trebuie doar să se arate; canadianul Ryan Reynolds, care nu e în graţiile criticilor de film, e credibil în acest caz şi îl prind rolurile de acţiune, mai ales când le tratează cu seriozitate, apoi englezul Matthew Goode e foarte bine în rol de villain, l-am remarcat încă din Watchmen şi Leap Year, el începându-şi cariera din 2002, când a avut rolul lui Casper în „Confessions of an Ugly Stepsister”; mai e si Natalie Martinez o fată frumuşică pe care am văzut-o prima dată în Under The Dome, ea fiind solicitată mai mult în seriale. În ceea ce priveşte jocul actorilor vă pot spune că el este conform scenariului şi indicaţiilor regizorale. Totul denotă o rigoare militară, dar şi si o totală libertate a fanteziei! Filmul e disciplinat, dar are momente când e nehotărât ca direcţie: ba vrea să fie SF, ba unul de acţiune şi chiar thriller!

S_10749_R_CROPLa finalul filmului am observat că i se mulţumeşte în mod special excentricului om de afaceri, Donald Trump pentru că a permis filmarea în interiorul emblematicul Trump Tower din New York. Mare diplomat, domnul Singh!TrumpTower

Iar eu le mulţumesc fetelor de la Freeman Entertainment pentru dimineaţa plină de acţiune, si vă îndemn să mergeţi la film pentru un strop de adrenalină, cu un touch „de speriat” , într-un mystery, sci-fi, thriller reuşit.

Din 7 august, Ryan Reynolds şi Ben Kingsley se luptă cu efectele secundare ale nemuririi contra cost în Self/less: Transfer de viaţă

Regizor: Tarsem Singh

Scenariu: David Pastor, Àlex Pastor

Cu: Ryan Reynolds, Natalie Martinez, Matthew Goode, Ben Kingsley, Victor Garber, Derek Luke

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s