Mission ImpossibleOrice ar spune pricinoşii este unul dintre cele mai aşteptate filme ale verii şi oricât ar protesta sus menţionaţii , nu ne mai săturam să-l urmărim pe Ethan/Tom – Hunt/Cruise, care este în mare formă fizică şi încă ne fascinează în postura de super agent secret. Şi chiar dacă pornim de la un dat apriori- că omul e aşa de deştept şi de profesionist încât este aproape nemuritor- tot il urmărim cu sufletul la gură în aceasta nouă misiune imposibilă în care acţiunea e altoită cu ceva action fast & furious+ Bond. Aşa că n-am nici o îndoială că filmul va domina această vară box office-ul mondial.

Aflaţi la ce-a de-a patra colaborare Tom Cruise şi regizorul/scenarist Christopher McQuarrie (felicitări pentru această sclipitoare nouă poveste)- care au lucrat excelent şi la Valkyrie în 2008, Jack Reacher în 2012 şi Edge of Tomorrow anul trecut- fac un tandem redutabil de-acum, livrându-ne genul de win-win situation: un actor de calibru, bine plasat în rol + un regizor de talent care îl exploatează la adevărata lui valoare.

mission-impossible-rogue-nation-rebecca-ferguson-reviewÎmbinând scene de acţiune unice (cum e aceea din interiorul Operei din Viena sau cea filmată sub apă), pigmentându-le cu puţin umor implicit, cumulând parcă tot ce ne place la această franciză, noua misiune imposibilă ne oferă adrenalină din belşug şi chiar dacă nu are multe întorsături din condei, ne ţine în tensiune şi ne exaltă , ca un film de acţiune bine gândit, bine jucat şi bine condus ce este. Şi deşi ar fi părut greu de crezut că după Ghost Protocol , seria va putea să crească valoric, iată că reinventând toate atributele epice uzitate până acum, şi mai ales aducând o distribuţie foarte bine gândită, acest lucru a devenit posibil.

Jeremy-Renner-and-Tom-Cruise-in-Mission-Impossible-5-Rogue-NationIar când lui Tom Cruise îi faci o echipă ai cărei membri sunt Jeremy Renner (el însusi protagonist de action movie), Alec Baldwin (fermecător cum numai el ştie să fie, orice rol ar juca), Simon Pegg (nostim şi mai mult decât agreabil) şi Ving Rhames (unic în felul lui ), lucrurile nu pot decât să meargă bine. Lor li se adaugă o figură nouă- Rebecca Ferguson, o suedeză cu o frumuseţe specială şi o charismă de luat în consideraţie, căreia sper ca partitura aceasta să îi deschidă drumul spre roluri de substanţă, care să o pună în valoare şi să o provoace. Eu voi fi cu ochii pe ea în Florence Foster Jenkins unde va juca alături de Meryl Streep şi Hugh Grant într-o producţie scrisă de Nicholas Martin (Midsomer Murders) şi regizată de Stephen Frears (Philomena).

mission-impossible-rogue-nation-motorcycle-explosion_1920.0Cât despre Tom, cu această nouă aventură imposibilă, pare să-şi consolideze statutul de „cel mai mare action star”, şi ne creează deja un orizont al aşteptărilor pentru cea de-a şasea parte a francizei, care va să vină.

Şi fie că eşti, fie că nu eşti fan al filmelor de acest gen, Mission: Imposible devine o lectură cinematografică aproape obligatorie vara aceasta, pentru că o să vă placă într-un mod absolut. Aşadar, nu rataţi sub nici o formă filmul acesta care o să facă valuri încă o bună bucată de vreme, distribuit în Romania de RoImage 2000.

Mission-Impossible-stillRegizor: Christopher McQuarrie

Scenariu: Christopher McQuarrie, Drew Pearce, Bruce Geller

Stars: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames, Alec Baldwin, Sean Harris

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s