…sau Fant4stic 🙂

fantastic-four-banner-146299Aş începe cu o întrebare: cât mai e nevoie în lume de super eroi, de modele şi de filme despre puterea însumată a energiilor, despre prietenie şi a fi special? Răspunsul meu este “cât încape!”, aşa că nu am să încetez să îmi bucur copilul interior cu poveşti care motivează, orice vârstă aş avea.

Fanii benzilor desenate (mai ales cei care le colecționează cu îndârjire pe cele din anii 40, 50 sau 60) se vor bucura aşadar, așa cum s-a întâmplat în 1994, apoi în 2005, de acest ultim reboot ce va fi pentru ei o sursă de amuzament (nu mă aștept însă la încasări amețitoare!).

Ultimate-Fantastic-Four_article_story_largeDeşi nu fac parte din segmentul reprezentativ al amatorilor de benzi desenate, mi s-a părut interesantă prima parte a filmului când Reed Richards este prezentat ca un “prodigy child”, dar n-a mai fost incitant mai târziu, deoarece a devenit un film care avea multe secvențe gata servite. Nu știu dacă e vina scenariștilor care şi-au pasat versiunile de la unul la altul: de la tânărul Jeremy Slater, la mai experimentatul Seth Grahame-Smith (Dark Shadows, Abraham Lincoln: Vampire Hunter), care a mai finisat unele capitole, apoi la Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past, Sherlock Holmes, Mr. & Mrs. Smith), si in final cel intrat în grațiile celor de la 20th Century Fox, Josh Trank (Chronicle și seria de televiziune The Kill Point) înălțat la grad de regizor (da da, ăla care s-a retras din proiectul Star Wars din motive de alte oportunități creative sau a fost luat la şuturi de către cei de la Disney). E greu să vii cu ceva ieşit din comun, iar original nu mai avea cum să fie, că i-a luat Stan Lee caimacul, dar putea să dezvolte, să imagineze și chiar să vină cu idei noi. Cât despre actori, n-am multe de spus: Milles Teller, actorul în vârstă de 28 de ani a dovedit talent și când are indicații clare, joacă…nu se joacă! Surioara lui Rooney Mara, domnișoara Kate, a fost aleasă în ciuda concurenței avute- Saoirse Ronan, Allison Williams, Emmy Rossum și Margot Robbie, care au dat probă pentru rolul de Susan Storm/ The Invisible Woman. A reprezentat un atu rolul din Iron Man 2 sau cel din serialul de televiziune American Horror Story? Michael B. Jordan numai a torță nu arată, dar fiindcă a jucat în Chronicle a contat în politica de casting. Iar Michael Chilklis putea fi omul potrivit în rolul potrivit și în 2015: un actor chubby, a jucat în 2005, rolul de Sfarmă Piatră, dar în schimb a fost preferat Jamie Bell! De ce? Pentru că acum nu mai era nevoie de machiaje și prostetică, deoarece există această magie digitală –CGI,iar Jamie nu mai conta, decât în fazele humanoide, care sunt mai rare.

ff2The fantastic 4 nu este un blockbuster, deşi nu-i lipseşte nimic pentru a fi unul: un scenariu ok ( în nici un caz mai slab decât al altor filme de gen), efecte speciale de calitate, o poveste care motivează şi însufleţeşte publicul de o anumită categorie de vârstă, şi un final deschis ce lasă loc pentru o urmare (care pare-se că e deja anunţată pentru 2017!). Aşadar avem deja de-a face cu o franciză, care ne propune personaje fantastice, aşa că nu ne rămâne decât să ne hotărâm dacă şi mai ales care ne place mai mult.

FFÎn final nu pot să nu mai spun încă o dată că îmi place teribil Miles Teller- atât de natural şi de viu în oscarizatul Whiplash, dar şi în Divergent sau Paz, un actor special care sper să aibă noroc de roluri care să scoată din el sclipirea de geniu după care alerga avându-l ca “antrenor” pe J.K. Simmons în filmul lui Damien Chazelle.

the_fantastic_four-still_2Vă recomand aşadar Fantastic Four, distribuit în România de Odeon Film, care o să vă amuze şi o să vă prilejuiască o evadare în universul captivant al filmului.

Regizor: Josh Trank

Scenariu: Simon Kinberg, Jeremy Slater, Stan Lee, Jack Kirby, Josh Trank

Cu: Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Reg E. Cathey, Toby Kebbell

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s