Poster SanNici nu ştiu cum să încep cronica filmului văzut acum câteva zile, care a fost mai degrabă o experienţă plurisenzorială decât o vizionare. Deoarece San Andreas, dincolo de a fi un alt scenariu pe un fenomen natural apocaliptic- un cutremur de 9,6 grade- este, graţie formatului 4DX o reală aventură sinestezică, menită să uimească, să surprindă şi să cucerească. Este filmul unul care să te impresioneze? Cu siguranţă, nu! Dar merită să mergeţi să-l vedeţi? Fără nici un dubiu, DA! Pentru că nu neverosimilul poveştii (pe care parcă am mai văzut-o în multe alte versiuni) este ceea ce o sa ne facă să ieşim buimăciţi din sala de cimena, ci felul în care acţiunea se infiltrează printre spectatorii care – zdruncinaţi, aruncaţi în toate părţile, stropiţi, bătuţi de vânt şi de fum- încep să fie participanţi la ceea ce se vede pe ecran! Sincer ar fi putut fi şi ecranizarea la ..Raţă, raţă, răţişoară ori Căţeluş cu părul creţ, şi tot erai bulversat şi cucerit instant de spectaculosul acestei realizări cinematografice. Şi peste toată această exaltare a simţurilor se adaugă şi vizualul în 3D care face, prin intermediul CGI, ca tot ce vezi să-ţi pară aievea. Căci , trebuie să recunosc, efectele speciale au fost extraordinare.

San2Să trecem la distribuţie, în care cap de afiş este Dwayne Johnson ce se reîntâlneşte cu Brad Peyton, regizor şi Beau Flynn, producător, cu care mai colaborase anterior şi la aventura „Călătoria 2: Insula Misterioasă”. Dwayne e bine „ echipat” muscular, are ceva ceva din Arnold Schwarzenegger şi ceva ceva din Sylvester Stallone, mai puţin replica sexuală subînţeleasă plasată total nepotrivit într-un anume context: It’s been a while since I got you to second base. Ca să fiu în deplin acord cu scenariul mi se părea mai potrivit, dacă erau axaţi pe aluzii sexuale din vocabularul de baseball al adolescenţilor, să folosească doar home run.

San1

Îi mai vedem şi pe Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi şi nominalizatul la Premiul Oscar -Paul Giamatti („Cinderella Man”), fiecare străduindu-se să dea maximum în nişte partituri fără anvergură.

paul

Filmat parţial în Australia, pelicula o surprinde şi pe cântăreaţa Kylie Minogue, care are un rol atât de scurt, încât e de ajuns o pală de vânt să o zboare definitiv. Parcă în Holy Motors apariţia ei a fost mai de durată (cu câteva secunde)!

Paradoxul absolut la acest film în 4DX este că a şocat într-atât, încât nu am auzit nici o persoană prezentă la vizionare spunând că nu i-a plăcut, dar cred că mulţi au asimilat asta cu uimirea produsă de latura experimentală a acestui format, care iată, este acum accesibil şi în România.

san-andreas-trailer-dwayne-the-rock-johnson

Aşadar, vă dau un sfat: mergeţi repejor să vedeţi filmul , ca să fiţi în primul val, altminteri o sa meargă în curând toată lumea şi n-o să mai puteţi povesti ce vi s-a întâmplat la San Andreas- uimind cu descrierea senzaţiilor auditoriul care n-a călcat la Mega Mall.

Regizor: Brad Peyton

Scenariu: Carlton Cuse, Andre Fabrizio, Jeremy Passmore

Cu: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi, Paul Giamatti, Kylie Minogue, Hugo Johnstone-Burt, Art Parkinson, Will Yun Lee

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s