PitchAm venit la această vizionare, fără prea mari așteptări, dar după terminarea ei am rămas în sală fredonând bucăți din melodiile pe care le-am auzit. E foarte greu să scrii un scenariu bun pentru o comedie, dar e foarte greu și să faci aranjamente muzicale care să iasă ca la carte, mai ales atunci când nu există susținere din partea instrumentelor. Dacă nu mă credeți căutați pe youtube: Mike Tompkins, Kings Road, Filharmonic, Penn Masala sau Pentatonix.

Flula-BorgCu toate astea comedia nu trebuie luată foarte în serios, poate cu exceptia oamenilor direct implicați în producție și care s-au gândit să facă bani frumoși din acest sequel care vine la 3 ani după primul Pitch Perfect! De ce spun asta? Pentru că în primul weekend de lansare această continuare a avut încasări, doar pe teritoriul Statelor Unite, de 70 de milioane de dolari, față de cele 65 de milioane obținute în 2012 de prima parte pe toată perioada cât a rulat în cinematografe. Așadar succes financiar garantat pentru Pitch Perfect 2! Continuarea acestei comedii este regizată de Elizabeth Banks (care și joacă rolul prezentatoarei de televiziune) aflată la debut în această postură. Pentru un public de până la 16 ani filmul va fi însă atractiv şi va provoca ceva râsete, va atrage prin simpla prezență a Annei Kendrick și datorită unor melodii aflate acum în playlisturile din toată lumea!

De fapt, eu am privit acest film ca om de radio, și vreau să vă spun că aranjamentele a capélla au fost cele care m-au facut să fiu atent. În realitate cei care cântă sunt membri a mai multor grupuri profesioniste de a capella, printre care Pentatonix (câștigătorii ediției cu numărul 3 de la The Singoff, show-ul de TV difuzat pe NBC, în care se întrec grupuri fără acompaniament instrumental).

Filmul abundă de comentarii licenţioase, glume de liceu şi de aluzii deocheate, în spiritul jurnalismului de tabloid care vinde cu atât mai copios cu cât limbajul e mai vulgar şi subiectele mai gregare.

pitchperfect2header

Sunt şi câteva comentarii sexiste: they’re better off staying home and getting pregnant sau What an inspiration to girls all over the country who are too ugly to be cheerleaders, ceea ce ne îndeamnă să credem că fie e o politică de marketing, fie cei care le-au scris erau misogini.

pitch3

Amatorii de mash up vor auzi combinații de Uprising cu Tsunami, sau de My Songs Know What You Did in the Dark (Light Em Up) cu All I Do Is Win și chiar de Run the World (Girls)”, Where Them Girls At cu Flashlight- noua melodie Jessie J, la final. Iată și câteva dintre piesele cunoscute, cântate a capella: Timber, Wrecking Ball – „we have a commando situation”, Lollipop, Uprising, Thong Song, (Shake Shake Shake) Shake Your Booty, Bootylicious, A Thousand Miles, What’s Love Got to Do With It, This Is How We Do It, Jump, Lady Marmalade, MMMBop, We Belong, Torn, Any Way You Want It- care mi-a adus aminte de Rock Of Ages și nu putea să lipsească Cups. Datorită acesteia din urmă Anna Kendrick a ajuns în Billboard 100, așa că noua piesă Flashlight, cântată de Jessie J, are toate șansele să fie cântată de posturile de radio, dar nu la fel de mult ca Bang Bang ft. Ariana Grande, Nicki Minaj (she got a booty like a Cadillac).

Cine a ieșit prea repede din sală a pierdut momentul în care rulau creditele și prestația lui Bumper (Adam DeVine) la audiția pe nevăzute de la The Voice USA! Cei patru jurați – Adam Levine, Pharrel Williams, Blake Shelton și Christina Aguilera – se „bat” pentru el, dar pe cine va alege Bumper? Stați până la final 🙂

Regizor: Elizabeth Banks

Scenariu: Kay Cannon, Mickey Rapkin

Cu: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, John Michael Higgins, Elizabeth Banks, Snoop Dogg, Brittany Snow, Skylar Astin, Adam DeVine, Ben Platt, Birgitte Hjort Sørensen, Flula Borg, Katey Sagal, Anna Camp

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s