get-hard-movie

De mult n-am mai râs cu atâta poftă ca la filmul ăsta care pare că are toate ingredientele necesare și suficiente pentru a fi o excelentă comedie. De la scenariul fresh la dialogurile spumoase, de la jocul protagoniștilor la coloana sonoră, totul concură la punerea în valoare a ideii acestui film proaspăt, inovativ și nostim.

În rolul managerului de bursă miliardar, un neverosimil magnat educat, cu conștiință, ingenuu și cu un suflet de domnișoară, Will Farrell face un rol senzațional; este pe rând comic până la lacrimi sau nostim din cale afară, dar întotdeauna în ton cu caracterul personajului jucat. Replica i-o dă Kevin Hart, într-unul din cele mai bune roluri ale lui – dacă nu chiar cel mai bun- care în pielea micului afacerist Darnell dornic să-și scape familia din ghetto este gata de orice, dar nu de sacrificarea unui prieten.  Pornind de la prejudecățile cu negrii pârnăiași, cei doi pun bazele unui parteneriat care se va tranforma încet într-o prietenie, riscând totul atunci când miliardarul este acuzat, judecat și condamnat la 10 ani de închisoare pentru o delapidare pe care – v-ați dat seama- nu o făcuse. Departe de a fi ușă de biserică, dar nici pervertit iremediabil, albul învață să se poarte ca un negru și se antrenează pentru închisoarea de maximă securitate în care trebuia să-și ispășească pedeapsa.

Get-Hard-1

Filmul este o înlănțuire de gaguri în care comicul de limbaj este excelent dublat de comicul de situație și nu poți să nu râzi cu gura până la urechi si să nu savurezi fiecare clipă în care personajele umplu ecranul cu tipologii diverse.
Trebuie să vă mai spun că Get Hard este regizat de Etan Cohen, acesta fiind debutul său după o carieră de succes ca scenarist, el fiind autorul unor scenarii precum cel pentru „Furtuna tropicală”.

get hard 2

Echipa de creaţie îi include pe directorul de imagine Tim Suhrstedt („Fiecare se crede normal”), production designerul Maher Ahmad (cel care a lucrat și la „Marea mahmureală 3”- ultimul film al francizei), editorul Mike Sale ( responsabil și pentru „Noi suntem familia Miller”), creatoarea de costume Shay Cunliffe (care i-a îmbrăcat pe actorii din Bourne Legacy), iar muzica este compusă de Christophe Beck (vinovat și de coloana sonoră a celebrului desen animat „Frozen”), așa că se poate spune fără dubiu că mr Ethan Cohen a fost fie extraordinar de norocos, fie inspirat, fie ambele. Cert e că această comedie se recomandă de la sine și se înscrie în linia inaugurata de tandemul Jakie Chan / Chris Tucker, plăcând fără rezerve și făcându-i pe spectatori să plece din sala de cinema destinși și plini de energie pozitivă. Și e un semn că atunci când planetele se aliniază, când bugetul este potrivit și regizorul are clasă – comedia de valoare iese la iveală, întru satisfacția poporului privitor care numai asta își dorește: să râdă și să se simtă bine.

get-hard-e1419035875979

Mergeți așadar la Get Hard , o peliculă distribuită în România de Freeman Entertainment – care fără îndoială o să vă satisfacă nevoia de relaxare, după care – nu-i așa- alergăm cu toții.

Regizor: Etan Cohen

Scenariu: Jay Martel, Ian Roberts, Etan Cohen, Adam McKay

Cu: Will Ferrell, Kevin Hart, Alison Brie, Craig T. Nelson

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s