The-Gunman-poster

Când să zic și eu că filmul lui Pierre Morel e deosebit (hop că am văzut că pare a fi specialist în pelicule cu actori de varsta a III-a), si că e cunoscut pentru primul Taken (sic), dar și pentru Banlieu 13, și mai are si ceva implicații pe la Transporter. Și dacă descoperim filiații clare între actualul Gunman și Taken, mai degrabă cred ca acest nou film de acțiune al lui Morel prezintă mai multe puncte comune cu franciza Jason Bourne.

Eroul principal pe care îl întrupează Sean Penn „bate” spre 55 de primaveri, pe când Liam Neeson va împlini 63 de ani; în Gunman e musai să salvezi iubirița (cam sărăcuță la minte, dar frumușică dimineața când se trezește), pe când în Taken ori e fata, ori femeia luată cu cununie. În rest, aceleași scenarii prăfuite și previzibile, aceeași dialoguri seci și același mod de a pune pe afiș nume mari care vând imediat cum le tipărești. Iar în cazul lui Gunman se plusează cu Javier Bardem și Idris Elba, chiar dacă rolurile lor sunt atât de dificile încât puteau fi jucate de oricine era în oraș când s-au întâmplat filmările.

The Gunman

Momentul lansării filmului este însă foarte bine marketizat: Sean nu a mai jucat de doi ani (de la Gangster Squad) un rol de acțiune, e un nume greu, nu are nevoie de nici o recunoaștere din partea criticilor, arată excelent la trup pentru vârsta pe care o are! În plus, e destul de ocupat de Charlize Theron (poate a treia căsnicie e cu noroc!) pe care o iubește și alături de care vrea să crească copilul adoptat de către actrița americană originară din Africa de Sud și se știe că actorul e zgârcit cu declarațiile despre viața personală…Așa că, poate acum cu ocazia multiplelor interviuri prilejuite de lansarea filmului, jurnaliștii băgăcioși or să aibă succes!

Cât despre Gunman, punctul nevralgic este tot scriptul; degeaba îl fugărești pe om prin Spania, apoi îl înghesui prin Gibraltar și în final îl încolțești la Barcelona la o luptă cu tauri (apropo, Catalonia a interzis coridele de vreo 4 ani)- și încerci o paralelă ieftină între taurul rănit și eroul istovit de lupte sîngeroase, că oricât te-ai strofoca din coada de vulpe nu faci …sită de mătase !

N07A4522.CR2

În schimb finalul fericit va bucura multă lume, pentru că se știe, dragostea învinge J

Remarc și periplul pe tot mapamondul, o stratagemă regizorală care imploră atenția și care –deși imaginile sunt frumoase- nu aduce nimic nou și nu reușește să escamoteze inconsistențele de script. Orice ar fi îi prețuiesc pe Sean Penn- de care îmi era dor- și pe Javier Bardem, un tandem care drege busuiocul cam chiflegit al domnului Morel.

Așadar, există acțiune, e destul de sângeros și cel mai important, e cu Sean Penn! Așa că merge cu popcorn și cola și cu dorința de a descoperi părțile interesante și tentante – care pentru fiecare dintre noi sunt altele. Vizionare placută!

 

Regizor: Pierre Morel

Scenariu: Don MacPherson, Jean-Patrick Manchette, Pete Travis

Cu: Sean Penn, Javier Bardem, Ray Winstone, Mark Rylance, Idris Elba, Jasmine Trinca

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s