Focus-2015-Movie

I Love You Phillip Morris și Crazy, Stupid, Love au fost două filme care au avut umor, replici scrise bine și chiar învățăminte. De ce amintesc aceste două filme? Pentru că ele au fost realizate de tandemul Glenn Ficarra – John Requa responsabil și pentru Focus, noua producție cu Fresh Prince (Will Smith) și Fresh Meat (Margot Robbie). Dacă Will nu mai e fresh de mult (în schimb merge la sala de gimnastică), Margot e în termenul de garanție după About Time și The Wolf of Wall Street și asta s-a văzut în acest produs care e foarte bine filmat (remarcabile imaginile realizate în New York, New Orleans și Buenos Aires), are sunet bun, actori ”ocheiuți”, dar cu o poveste la care te aștepți, ba chiar poți să dai următoarea replică. Totul e previzibil (de la descrierea lui ”Toledo panic button” îți dai seama că manevra va fi folosită până la urmă), chiar și finalul dulce-amar… Să faci un film de acțiune, nu e atât de ușor, iar să  te concentrezi (Focus…sic) asupra acțiunii e un talent. Sunt cîteva scene care îți rămân în minte după vizionare (cea de la Superbowl cu partenerul asiatic -BD Wong- dar și cele cu Farhad interpretat cu umor de către Adrian Martinez), dar filmului îi lipsește ceva pentru a fi foarte bun. Pentru mine prima jumătate a filmului a fost ușor plicitisitoare, pentru ca în a doua parte să mă amuz și numai la poantele cu aluzii sexuale.

margot-robbie-focus-movie-photos_2

Oricum nu înţeleg în nici un fel regizorii care aleg să demareze cu greu o peliculă, startul fiind definitoriu pentru captarea spectatorului, care ar putea renunţa dacă nu gaseşte interesant începutul. Rare sunt cazurile în care acest demers este unul ce ţine de stilistica scriptului, iar atunci nici nu mai contează viteza inițială, atâta timp cât e diferită de zero.

will-smith-margot-robbie-zoom

Să recapitulăm așadar ce gasim la FOCUS: are actori frumoși  (Margo Robbie e un fel de Laura Cosoi mai stilată şi mai senzuală), are imagine bună, sunet bun – mai ales în standul de la Formula 1 –  dar… parcă îi mai lipseşte  ceva ca să fie complet!

Şi ca să nu vă dau totul de-a gata, vă invit să îl vedeți şi să judecaţi voi apoi dacă v-a placut sau nu. FOCUSaţi  aşadar!

Regia: Glenn Ficarra, John Requa

Scenariu: Glenn Ficarra, John Requa

Cu: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro, Adrian Martinez, BD Wong, Gerald McRaney

Distribuitor: Freeman Entertainment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s