The Lazarus Effect 1

Regizorul David Gelb, cel care a realizat The Lazarus Effect, s-a născut în Manhattan și încă din copilarie  s-a apropiat de show-urile de pe Broadway, spectacolele Operei Metropolitane și aventurile din universul Marvel. Din 2006 s-a orientat spre proiecte, atât imaginare cât și inspirate din realitate, cel mai reușit din punctul de vedere al criticilor fiind documentarul Jiro Dreams of Sushi. În prezent lucrează la A Faster Horse, un film despre crearea legendarului Ford Mustang, dar și la o serie – Chef’s Table – despre șase bucătari celebri, care va fi lansată anul acesta.

Cu acest horror (prima dată intitulat Reawakening, apoi schimbat în Lazarus și în final The Lazarus Effect), Gelb a zis că va da lovitura, mai ales că producătorul peliculei este Jason Blum, omul care a avut încredere în primul Paranormal Activity, care a fost filmat cu 15.000 de dolari, dar a câștigat aproape 200 de milioane, devenind cel mai profitabil film până în prezent. Decizia a fost un fel de loterie, iar dacă ținem cont de faptul că actorii distribuiți în film nu sunt obișnuiți ai genului, este al doilea risc! Ca să nu amintesc și faptul că un subiect asemănător a fost realizat în trecut  – Re-Animator, Pet Sematary – culminând cu producția din 1990, în regia lui Joel Schumacher – Flatliners – un film cu adevărat horror, inteligent construit într-o atmosferă sumbră și cu actori de un alt calibru (Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon, William Baldwin și Oliver Platt).

the_lazarus_effect_trailer_still

Apropo de actori: dintre toți care joacă în acest film l-am remarcat pe cățelul Rocky, singurul capabil să dea fiori când apare și dispare (ca și câinele lui Carpenter din The Thing). Iar ca să nu fiu cârcotaș, și Olivia Wilde are câteva momente de groază! Și cu toate astea, filmul curge rapid, are o durată perfect aleasă -83 de minute- și văzandu-l seara ești mult mai atent când treci pe lângă un cimitir, casă părăsită, câine negru și te uiți sub pat cu atenție când mergi la culcare.

Lazarus

Învierea lui Lazăr (ca și în Biblie) va trezi reacţii diferite în rândul privitorilor: vor exista unii care nu o vor privi cu ochi buni (chiar cu ochi negri), dar și alții care se vor declara încântați de subiect și realizare.

Dacă pelicula va avea succes, va avea o continuare, mai ales  după modul în care se încheie filmul, o practică des întâlnită pentru a lăsa o portiță în caz că…

 

Regia: David Gelb

Scenariu: Luke Dawson, Jeremy Slater

Cu: Mark Duplass, Olivia Wilde, Donald Glover, Evan Peters, Sarah Bolger

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s