Into the woods poster

Into The Woods este un musical cu o distribuţie tare, în care povestea este un puzzle format din mai multe scrieri celebre ale fratilor Grimm (Cenuşăreasa, Scufiţa Roşie, Rapunzel şi Jack şi vrejul de fasole ), toate amestecate şi legate cu fundiţă de o nouă întamplare ai cărei protagonişti sunt un brutar, soţia lui şi o vrăjitoare rea. Să vă spun doar că vrăjitoarea este Meryl Streep, când sluţită de un blestem, când minunată şi cu părul albastru, Făt-Frumos este Chris Pine, Cenuşăreasa e Anna Kendrick, mama vitregă este Christine Baranski, soţia brutarului e Emily Blunt, iar lupul cel rău…dar elegant şi frumos, Johny Depp, specializat –pare-se – în roluri de canide/felide de pe la colaborările cu Tim Burton. Şi nu pot să nu fac legătura cu un alt lup-dandy,Titi, de această dată din splendidul musical românesc MAMA din 1976, regizat de Elisabeta Bostan, în care jucau Lyudmila Gurchenko, Myhail Boyarschi, Oleg Popov, George Mihăiță şi Florian Pittiș.

JohnnyDeppIntotheWoods

Revenind la Into the woods, filmul începe cu un expozeu muzical în care tema este preluată pe rând de personajele principale care se completează contrapunctic , până când totul converge către locul care va fi receptacolul poveştilor: pădurea! Şi nu e o pădure fabuloasă, ea însăşi personaj, ci o pădure pur şi simplu care găzduieşte poveştile cu personajele lor cu tot şi le oferă un cadru de desfăşurare.

Pornind de la ideea musicalului încununat cu un Tony Award, regizorul Rob Marshall, dezvoltă şi înfoaie tema şi o transformă în această producţie care se vrea grandioasă, cu efecte speciale şi problematică morală, care nu e chiar pentru copii, dacă e să ne gândim la faptul că nu toţi sfârşesc prin a trăi happily ever after, că derapajele morale se plătesc şi că aparenţele pot fi înşelătoare. La fel ca în Malefficent- unde ni se arată cum lovită fiind şi înşelată o fiinţă se poate transforma într-o creatură monstruoasă. Ca şi acolo însă, vrăjitoarea îşi salvează sufletul prin iubirea – e adevărat egoistă şi posesivă- pentru copilului furat, pe care îl creşte şi îl ocroteşte cu dragoste maternă.

IntotheWoods1

Un pic destabilizant amestecul poveştilor- care simplifică pe fiecare dintre ele pentru a încăpea în tiparul comun Into The Woods – dar până la urmă ajungem să ne placă întorsăturile şi schimbările astea care dau farmec şi ne scot din ce cunoaştem, totul pigmentat cu un umor fin, care te face să zâmbeşti , niciodată să râzi. În timp ce performanţele vocale ale actorilor te fac să aplauzi nesfârşit. Meryl Streep este minunată în modul în care doar ea ştie să fie, şi trage întreg filmul ca o locomotivă de mare putere, în timp ce Emily Blunt este fără cusur, într-un mod surprinzător într-un musical.

Aşa că dacă aveţi copii de vârstă şcolară, puneţi-i să citească repejor poveştile fraţilor Grimm, ca să nu fie nevoie să le povestiţi chiar tot! Iar dacă nu…cu atât mai bine pentru toată lumea, mergeti la film!

Regizor: Rob Marshall

Scenariu: James Lapine

Cu: Anna Kendrick, Meryl Streep, Chris Pine, Emily Blunt, Johnny Depp, Christine Baranski, Tammy Blanchard

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s