Începută în 2006 cu prima Noapte la Muzeu, continuată în 2009 cu Battle of the Smithsonian, trilogia lui Shaun Levy ajunge la final cu această a treia parte, Secret of The Tomb, în care apare pentru ultima oară Robin Williams, inegalabilul, comicul cu ochii triști care ne-a bucurat și înseninat atâtea vizionări cu talentul și uimitoarea lui versatilitate artistică.
Levy continuă povestea fantastică a muzeului ce prindea viață noaptea datorită unei plăcute egiptene vrăjite și păstrează o parte din distribuția inițială, adăugând acesteia alte nume mari, menite să polarizeze atenția publicului: Sir Ben Kingsley- în rolul faraonului tată, Dick van Dyke – ce îl interpretează pe fiul exploratorului care găsise sarcofagele și plăcuta egipteană și Patrick Gallagher- Atilla Hunul și- uitasem- maimuțica..poate tot aceea care a jucat și în Hangover, foooarte talentată, vorbăreață și frumușică, așa cum doar un capucin știe să fie. Apare și Lancelot- în căutarea Graalului interpretat de Dan Stevens ( Downton Abbey și The Guest) dar și pitecantropi, tiranozauri, un schelet de triceratops, care când e feroce, când dă din coadă și aduce bățul aruncat precum un cățel obișnuit.
Și cum e posibil amestecul acesta halucinant? Și mai ales ce caută un personaj legendar britanic în această poveste americană? Răspunsul e simplu, acțiunea se mută la British Museum, așa că avem și câteva panoramări frumoase ale Londrei, cu London Bridge, cu Trafalgar Square și celebrul carusel.
În linii mari se păstrează atmosfera jucăușă a primelor două pelicule ale francizei și se pleacă în căutarea aventurii în Europa, sondarea altui orizont cultural fiind soluția prin care Shaun Levy dorește să atragă publicul.
Ar mai fi un plus: după debutul acestei francize, Museum of Natural History din New York a înregistrat o creștere de peste 20 % în rândul vizitatorilor, și tot de atunci are propria petrecere de noapte – la fel ca în film. Și poate copiii au privit cu mul t mai mult interes exponatele – evident cu gândul la Night at The Museum.
Din păcate acest Secret Al Faraonului devine și un dulce –amar rămas bun, nu doar pentru Robin, dar și pentru Mickey Rooney, care avea să se stingă după încheierea filmărilor.
Nu pot să spun că filmul este o capodoperă, dar dacă veți face abstracție de faptul că este al treilea din serie, veți găsi nostime multe gaguri și veți sfârși prin a vă amuza, spre deosebire de copii – care vor iubi personajele și vor fi încântați de acțiune. Un film de familie- zglobiu și amuzant, numai bun pentru sărbători, distribuit în România de Odeon.
Regizor: Shawn Levy
Scenariu: David Guion, Michael Handelman, Mark Friedman, Thomas Lennon, Robert Ben Garant
Cu: Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Steve Coogan, Ricky Gervais, Ben Kingsley, Dick Van Dyke, Mickey Rooney
How tto get reduce a cold tender? A cold-sore.
How will certainly you will get rid of this For preliminary herpes indicators in males get, a peerson infected with HSV1 can knowledge
specially the same signs like a gentleman afflicted
using HSV-2 (vaginal herpes).
ApreciazăApreciază