În cadă cu fantoma

hr_Jessabelle_1

De cele mai multe ori mergi la un film crezând că-i bun, și pleci dezamăgit- alteori crezi că e mare plictiseală și vii extaziat! Sunt rare cazurile când la ceea ce te aștepți, aia primești.

JessieAșa e la Jessabelle! A nu se confunda cu Annabelle, acolo e cu o păpușă, aici e cu alta – Sarah Snook, un fel de Emma Stone, dar parcă mai talentată. Chiar de la început veți fi izbiți de toți pereții, așa că vă avertizez să vă țineți tari la câteva scene, mai ales la cele statice (nu cele tactice), care vă cam hâțână ( vorba adaptată a lui Dan Iliescu-Hâţână hâţână-mă/Sunt Jessie, ba nu, sunt Jack Spintecatoru’). Elementele de groază există: casete VHS din anii 80(!), dat în bobi, cărți de tarot, voodoo, fantome ( că tot se mai numește Ghosts), uși trântite, sticle zburând prin cameră, intruși în baie, zăvoare inteligente, târșâieli de papuci, scârțâieturi din toate balamalele, e și o baltă dubioasă (ca in celebra poezie cultă: Într-o baltă albă, patru ochi lucește. Ce să fie oare? Este două pește).

jessabelle-movie-poster-6

Regizorul Kevin Greutert (care se poate lauda si cu Saw 3D: The Final Chapter, Saw VI) nu e lipsit de experiență și totuși se comportă ca un novice. Actorii nu strălucesc, dar nici nu sunt motivați, de parcă ar fi vrut să-l facă de râs pe cel care strigă ACTION, cu voce gâtuită. Scenaristul Robert Ben Garant le ține isonul: e normal, el e cel care ne-a smuls zâmbete la Night at the Museum (2006), Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009) și Reno 911!: Miami (2007)

Filmul are și atu-uri: are 90 de minute (am înnebunit la avalanșa de filme de 180 de min), casa tatălui în care ajunge eroina este cu adevărat înspăimântătoare, coloana sonoră bună – Anton Sanko știe care este importanța sunetului și a muzicii într-un film de groază, Sarah Snook ( care ne va impresiona mult mai mult în Predestination) este singura care are trăiri, se mișcă bine în cadru și chiar e convingătoare în ”discuțiile” cu televizorul. Concluzia finală: Filmul este foarte interesant, dacă iei in calcul micile detalii, dar pierde categoric punctaj prin inegalitatea aproape discontinuă a părților scenariului. Mai franc spus pătimește prin ”burțile” prea mari pentru un film de groază. În rest rămâne la latitudinea voastră de spectatori, mai ”speriabili” sau mai curajoși. Oricum fetele ar fi bine să nu poarte multe inele, că de la ținutul de mână compulsiv se pot răni! Vizioanare înfricoșătoare vă doresc..adică de bine – că e film de groază.jessabelle-mv-15

 

Regizor: Kevin Greutert

Scenariu: Robert Ben Garant

Cu: Sarah Snook, Mark Webber, Joelle Carter, David Andrews, Ana de la Reguera, Larisa Oleynik, Chris Ellis, Fran Bennett, Amber Stevens

Comentarii
  1. After checking out a few of the articles on your web page,
    I truly like your way of blogging. I book-marked it to my
    bookmark webpage list and will be checking back soon. Take a look
    at my web site as well and let me know how you feel.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s