Robert De Niro este UN TATAIE DE COȘMAR!

Posted: 25/09/2020 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Avem un scenariu simplu : Peter îşi iubeşte bunicul şi se bucură să fie împreună cu el – asta până în momentul în care e obligat să îi cedeze propria cameră şi să se mute în pod. Numai că nedreptatea asta îl determină pe puști să ia atitudine şi împreună cu prietenii să îl şicaneze într-atât pe bunic, încât acesta să vrea se mute. Toate bune, dacă bunicul s-ar lăsa uşor convins! Numai că nu prea e aşa….

De astăzi este în cinematografe o comedie explozivă, care ne va întoarce cu siguranţă în vremea fără griji în care de fiecare Crăciun era musai să vedem la televizor vreun Home Alone și pactizam  invariabil cu puştiul inventiv şi curajos care îşi apăra teritoriul de hoţi.

War with Grandpa răstoarnă paradigma şi aşează pe poziţii antagonice un bunic și un nepot gata să îşi dispute belicos supremaţia asupra dormitorului. Nici unul nu vrea să cedeze, celui mic fiindu-i teamă de pod- spaţiul în care a fost relocat la venirea bunicului- pe acesta nelăsându-l orgoliul să renunțe fără reacţie. Este un conflict artificial care generează însă o cascadă de întâmplări hazoase cu iz de Dennis pericol public, timp în care bunicul nu rămâne impasibil, ci îşi creează propria echipă care să facă faţă commando-ului de puşti.

Iar comedia este şi puţin amară – căci are un sâmbure din drama celor vârstnici rămaşi singuri ce sunt nevoiţi să locuiască împreună cu copiii, într-o fugă de singurătate care nu-i deloc hilară.

Filmul este un fel de “care pe care” dinamic, creativ şi năstruşnic într-o comedie antrenantă pusă în scenă de nimeni altul decât Tim Hill – cu o carieră prodigioasă în televiziune şi  responsabil de câteva filme care ne-au bucurat : Muppets From Space, Garfield: The Tale Of Two Kitties, Alvin and The Chipmunks, Sponge Bob SquarePants şi Hop- toate pline de haz, de personaje frumos colorate şi de poveşti cu tâlc.

Acum cooptează o distribuţie excelentă ce îi cuprinde pe Robert De Niro, Uma Thurman, Laura Marano, Jane Seymour şi Christopher Walken , ca să pună în pagina cinematografică scenariul pe care îl partajează Tom J. Astle şi Matt Amber – „parteners in crime” la sumedenie de scenarii de televiziune şi film, printre care nu pot să nu menţionez minunatele animații Home si Epic dar și comediile Failure to Lunch şi Get Smart- toate infuzate cu umor de bună calitate şi personaje iubibile.

Aşa că provocarea de a-l vedea iar pe Robert de Niro într-un rol de bunic (după Dirthy Grandpa alături de Zack Efron în care era din cale-afară!) este apriori acceptată, căci ne promite muuulte!

Şi cum am putea să refuzăm o invitaţie la bună dispoziţie, la râs copios şi comedie – cu atât mai mult cu cât vieţile noastre traversează o perioadă nefastă în care doar bucuria, gândul bun şi atitudinea pozitivă ne pot salva de depresie.

Aşa că acest Tataie de coşmar – distribuit în România de RoImage 2000 şi Prorom este exact ce ne trebuie ca să uităm de rele pentru 94 de minute – ca să râdem copios şi să ne simţim prinşi în războiul teritorial dintre bunic şi nepot.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s