afis

Poate unul dintre cele mai ecranizate romane ale tuturor timpurilor, „Fiicele Doctorului March” al Louisei May Alcott vine acum cu o versiune proaspătă regizată de Greta Gerwig, având o distribuţie stelară şi o coloană sonoră semnată de unul dintre cei mai importanţi compozitori de muzică de film- aşa că toate cele 13 nominalizări de până acum la Oscar, Golden Globes şi BAFTA par îndreptăţite.

Scenariul nu schimba paradigma romanului de la care porneşte, dar translează subiectul emancipării femeii în aşa fel încât el devine atemporal, focusând pe adevăratele valori – familia, iubirea, libertatea, speranţa, arta – care sunt vectorii de viaţă pentru orice fiinţă care îşi doreşte să trăiască armonic, respectându-se şi respectându-i pe ceilalţi.

little-women-546768l

Delicat şi totuşi tranşant, filmul evadează din roman şi valorifică excelent dimensiunea epică, cu accent pe evoluţia personajelor şi pe dinamica legăturilor dintre ele, locomotiva care trage totul fiind Jo Marsh- jucată minunat de Saoirse Ronan – o tânără puternică, evoluată şi neconvenţională care dinamitează cutumele vremii referitoare la rolul femeii în familie şi societate.

little-women-401619l

Cred că o notă particulară a acestei ecranizări o dă faptul că Greta Gerwig a fost mai întâi actriţă, aşa că viziunea ei regizorală şi scriitoricească vine şi pe această  filieră, distribuţia fiind una strălucită: Meryl Streep, Laura Dern, Thimotee Chalamet, Florance Pugh, Eliza Scanlen, Chris Cooper şi Emma Watson.

little-women-743409l

Soundtrack-ul este şi el impresionant şi îi aparţine lui Alexandre Desplat- un maestru al genului ce ne-a dăruit creaţii memorabile în The Golden Compass, The Curious Case of Benjamin Button, Harry Potter and The Deadly Hollows, The Grand Budapest Hotel, The Danish Girl sau The Shape of Water- asta ca să vă reamintesc doar câteva dintre cele peste 50 de filmele hollywoodiene ale francezului, care îşi face timp şi pentru producţiile de pe bătrânul continent, aşa că este un obişnuit al Premiilor Cesar sau al Premiilor Academiei Europene de film.

little-women-539337l

Minunate sunt şi costumele semnate de Jacqueline Durran care pare să aibă o predilecţie pt epoca dacă ne gândim că a lucrat şi la Pride and Prejudice, Anna Karenina, Mr Turner, Atonement, Macbeth- dar şi la Pan sau minunatul 1917 al lui Sam Mendes, Darkest Hour şi Beauty and The Beast. O creatoare întotdeauna inspirată care seduce prin rafinament şi culoare şi ne apropie de timpul cinematografic.

little-women-913938l

Iar Greta Gerwig are intuiţia de a o păstra în această distribuţie pe Saoirse Ronan cu care a lucrat şi la Ladybird, oferindu-i o partitura solidă, interesantă care să îi confirme talentul şi carisma în acesta peliculă sensibilă dar care nu face concesii, în care se joacă ştrengăreşte cu momente pe axa temporală şi reuşeşte să ne prindă în poveste până la ultimul cadru.

Little Women  intra în cinematografe astăzi şi este distribuit în România de către InterCom Film. Vizionari miraculoase!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s