the-prodigy-633571l-1600x1200-n-fbe6b009

De la Harvey Stephens și Omen încoace am tot văzut cât de „draci » pot fi copiii sau,  mai exact, cât de diabolici ne apar atunci când sunt posedați de spirite malefice. Au încercat pe rând Johnny Depp în „A Nightmare on Elm Street“, 1984,  John Franklin în „Children of the Corn“- tot în 1984, Christina Ricci în „The Addams Family“ din 1991,  Macaulay Culkin în „The Good Son“, din 1993, Lindsey Haun: în „Village of the Damned“ din 1995, Daveigh Chase în „The Ring“- 2002, Emily Browning în „Ghost Ship“, în același an, Dakota Fanning în „Hide and Seek“ din2005 , Isabelle Fuhrman în „Orphan“- 2009, Saoirse Ronan în „Lovely Bones“ – 2009, așa că acum i-a venit rândul si tânărului Jackson Robert Scott (11 ani), care are deja la activ It si Fear The Walking Dead. Iar rezultatul nu e deloc rău, mai ales că tânărul poate și știe să fie persuasiv , manipulator, viclean, mincinos și sadic.

Din acest moment comentariul meu e plin de spoilere pentru că am încercat să înțeleg natura acestui personaj, dar sincer nu am reușit și vorba reclamei… eu nici nu mă pot abține. Regizorul Nicholas McCarthy nu e un ageamiu, știe să se joace cu umbrele, cu plasările actorilor în locurile cele mai bune pentru sperieturi, dar nu știe să își susțină ideile bune, așa că începe descrieri și apoi le abandonează pe la jumătatea drumului ( așa cum s-a întâmplat în relația mama-tată, într-un cuplu care se confruntă cu probleme grave).

the-prodigy-198037l

Mama se îndoiește de comportamentul tatălui (chiar îl întreabă pe partener : măi, bărbate, tu ai molestat copilul în lipsa mea? fapt care e hilar, mai ales că întregul proces parental se desfășoară cu participarea permanentă a celor două părți). Copilul de la naștere începe să vorbească (he is a genius !), să rezolve probleme și chiar să fie propus la 6 luni să fie dus la clasa pregătitoare…… Haideți, măi băieți, puneți mâna pe lopeți, căci supranaturalul asta harrypotterian e prea de tot și nu rimează cu ce se întâmplă mai departe !

the-prodigy-556864l

Titlul original-The Prodigy- m-a derutat, eu folosind in limba engleză acest termen, mai mult pentru a desemna talente timpurii și abilități excepționale – și când colo, copilul e folosit drept gazda unui criminal de doi lei, care obișnuiește să colecteze mânuțe (nu există o explicație clară a acestei alegeri, darămite a vreunui motiv).

the-prodigy-995585l

Cu scenariul e din nou o problemă, mai ales că se amintește de un criminal în serie care are rădăcini prin Ungaria, undeva aproape de România (mulțumim, dragi scenariști, că ne-ați ratat de data asta și ați plasat “pisica moartă” pe alte teritorii!), care nu vorbește nici română, nici maghiară, ci o veritabilă bolboroseală, ce din pacate, nu stârnește fiori, ci provoacă amuzament. Interpretările mamei și fiului, respectiv Taylor Schilling și Jackson Robert Scott, sunt veridice, dar însăilarea poveștii lasă mult de dorit, precum și introducerea scenei gratuite de mutilare a unui animal (pentru asta aș crește rating-ul!). Noroc cu episoadele de posesie și regresie  care consolidează teama spectatorului și justifică încadrarea acestei pelicule în zona horror .

În final îi doresc tânărului Jackson Robert Scott  să ajungă un alt James McAvoy, dacă se va axa pe acest gen, iar filmului The Prodigy , spectatori- căci este destul public să ajungă pentru fiece producție.

Regizor: Nicholas McCarthy

Scenariu: Jeff Buhler

Cu: Taylor Schilling, Brittany Allen, Jackson Robert Scott

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s