Mr. RightÎnainte de a merge la acest film, am avut o singură reținere: Anna Kendrick! Trebuie să am și eu (ca mulți alții) o actriță care nu-mi spune nimic și în cazul meu e fata aia care zice câteva replici în Twilight, a jucat în Up In The Air, a dansat în Pitch Perfect și cântă Cups. Și chiar dacă îi arunci în arenă, lângă ea, pe Sam Rockwell și Tim Roth, nu mă convinge, cum nu m-a convins nici când a jucat alături de George Clooney. Dar uitându-mă în filmografia ei am observat că e activă și în domeniul teatrului, unde la 12 ani a devenit a doua cea mai tânără actriță nominalizată la premiile Tony. Așadar, sunt numai eu alergic la ea? Așa se pare!

_21A1761.CR2

De cealaltă parte, cei doi actori care o însoțesc în filmul lui Paco Cabezas (care acum 2 ani m-a plictisit cu Tokarev) fac parte din alt detașament. Și din punctul meu de vedere, ei sunt cei care salvează filmul, prin gesturi, replici, prin simpla lor prezență. Scenele de luptă sunt foarte bine coregrafiate și executate, iar claritatea detaliilor m-a făcut să fiu atent  la derularea evenimentelor comice. Pentru că acesta este atu-ul filmului: comicul! E și un bun răspuns la întrebarea: Cum a fost filmul? Păi, a fost comic! Nu îl pot compara cu nimic, ceea ce e un lucru bun! Nu e nici pe aproape de Mr. & Mrs. Smith, Killers sau de True Lies, dar culmea în timp ce eram în sală mi-am amintit de producția din 1996- The Long Kiss Goodnight- cu Geena Davis. Dar fata aia chiar știa ce are de făcut în cazul unui agent aflat în amorțire sau când avea de dat răspunsuri! Ca să nu pomenesc nimic de sex appeal! În situația lui Mr. Right, personajul Martha McKay recționează ciudat la infidelitățile iubitului, se aruncă, fără plasă de siguranță, în prima întânire cu un mascul și își descoperă (ajutată puțin) aptitudini de ”kileriță” și prinzătoare de cuțite. Nu primim explicații, pentru că nu merităm sau nu au sens!

_V0A6824.dng

Și sunt destule semnale după care ”eroina” noastră ar fi trebuit să o ia la sănătoasa: nu știe care este numele noului său iubit, care are glume în program despre cum lichidează oameni și poartă un nas de clovn când îi trimite pe veșnicele plaiuri ale vânătorii. Iar când află că iubirea vieții ei chiar e un hitman, își trage puțin răsuflarea, se scutură de două ori, precum calul lui Făt Frumos și își spune în sinea ei: E și ăsta un mod de a-ți cîștiga pâinea!

Sunt destule situații absurde în această realizare a lui Paco Cabezas și dacă ar fi plusat mai mult pe acestea ar fi reușit un film absurd, așa e numai o încropeală de scene care fără nici o legătură sau o explicație sunt montate spre disperarea privitorului. Și totuși în ciuda multor piedici din scenariul filmului, cei doi-Kendrick și Rockwell- reușesc să fie hazlii și chiar să creeze chimie între ei. La final, ca și eroina, ajungi să te întrebi oare de ce ți s-a părut acest film ridicol de haios?

Regie: Paco Cabezas

Scenariu: Max Landis

Cu: Anna Kendrick, Sam Rockwell, Tim Roth, Anson Mount, RZA, Michael Eklund, Katie Nehra, James Ransone

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s