AfisDupă ce am văzut trailer-ul filmului The Other Side of the Door nu mă așteptam la vreo creație de maestru, ci la o producție mediocră, cu actori fără cărți de vizită impresionante pentru acest gen, un regizor perseverent, dar fără inspirație, un scenariu la care te aștepți și scene pe care le-ai văzut de zeci de ori în filme din acest capitol al groazei. Sincer, am obosit să văd aceleași ”scheme” sau aceleași locuri pe unde sălășluiește răul: păduri, temple, camere întunecate, dulapuri și paturi. Nici măcar șamanii, prafurile halucinogene și gândacii care îți atacă mâncarea, nu îmi mai trezesc fiori!

logan-creranNu mai revin asupra faptului că frica este un sentiment complex care diferă de la individ la individ. Recunosc că nu sunt un căutător de senzații tari și filme înspăimântătoare, dar consider că am văzut ABC-ul acestui gen, predat de mari regizori care, și la ora actuală provoacă insomnii după vizionarea creațiilor lor. Nu mă bucură vederea acestui gen cinematografic și nici nu găsesc plăceri în frică și dezgust, dar sunt de acord că răul fascinează! Și acesta este motivul pentru care caut și descopăr noi regizori care reușesc să mă înfioare, cum e belgianul Fabrice du Welz.

mgid-uma-image-vh1Sarah Wayne Callies a fost bine în Prison Break, binișor în The Walking Dead și are mari șanse de a deveni anostă în următoarele roluri. Aici e în pielea unei soții care își pierde un copil într-un accident de mașină, dar maniera de joc e sincopată! Când e credibilă, când e forțată, când e ștearsă! De Jeremy Sisto îmi amintesc din serialul la Six Feet Under și apoi din lung metrajul Wrong Turn. El are o chemare spre amestecul de horror cu supranatural, dar în cazul de față a fost mult retras: el îl joacă pe soțul calm, înțelegător, care renunță la America, pentru a se stabili în India și care acceptă toate toanele nevestei. Fetița Sofia Rosinsky a fost bine distribuită și cred că a și fost aleasă pentru fața ciudată de adult, zâmbet malițios și vocea care, când e cazul, poate fi ori isterică, ori insinuantă.

the-other-side-of-the-door-jeremy-sistoFilmările au avut loc în India, ceea ce a reprezentat un avantaj pentru decoruri, costume, păduri și temple.

La Hollywood ca să stârnești ceva turbulențe, trebuie să vii cu ceva nou, imprevizibil! Poate în India să se vândă mai bine, ținând cont că la o populație de peste 1,2 miliarde de oameni, se vor găsi câteva milioane care să îl vadă și să crească încasările.

othersideÎn concluzie, e un film comun, previzibil, jucat din ca din obligație și regizat de un englez încăpățânat să dea lovitura cu o producție horror, care față de celelate realizări se poate spune că e într-un real progres!

Regie: Johannes Roberts

Scenariu: Ernest Riera, Johannes Roberts

Cu: Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto, Sofia Rosinsky, Suchitra Pillai, Logan Creran, Javier Botet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s