Poster CC.inddDacă nu am digerat ușor filme precum Divergent, Hunger Games, Maze Runner, cum credeți că am ieșit de la vizionarea celui de-al cincilea val? Răspuns corect: nerăbdător să văd al șaselea și chiar al șaptelea, cu bonus final tsunami.

Nu voi aminti de carte, se știe că în majoritatea cazurilor e așa cum zic in banc șoriceii care ronţăiau o rolă de film, iar unul dintre ei îl întreabă pe celălalt:- Deci, ţi-a plăcut filmul?- Nu prea, mi s-a părut mai bună cartea.

Până și Tobias Vincent „Tobey ” Maguire, care produce filmul împreună cu Graham King, Matthew Plouffe şi Lynn Harris, declară: E greu să mai laşi cartea din mână odată ce a-i început-o! Dar cum în universul cinematografic e loc pentru toată lumea, așa mă gândesc că vor fi oameni (mai tineri sau mai în etate) încântați de prestațiile junei Chloë Grace Moretz și de insistența cu care Liev Schreiber alege rolurile secundare. Limita e cerul!

5thwave Fifth-Wave-2Şi ținând cont că regizorul e tânăr și neliniștit, cu două scurt metraje și două lung metraje la activ, această realizare cinematografică îl va ridica în ochii celor ahtiați după romantism, acţiune şi suspans. Nu știu cât va fi de mulțumit scriitorul Rick Yancey, dar așa cum e atât de reală vorba aia cu fiecare om are un preț, cred că și americanul a avut un preț mulțumitor pentru drepturile de ecranizare, dacă e să luăm în calcul că prima parte a trilogiei a fost best seller. A doua parte se numește The Infinite Sea (tradus Marea nesfârșită- deja am goose bumps când mă gândesc că s-ar putea să fie mai bun decât Waterworld-ul lui Kevin Costner), iar ultima parte The Last Star poate șanse să egaleze succesul lui Star Wars, episodul 9, cu condiția să fie lansat tot în 2019.

5thwave1Poate singura mișcare isteață a fost vânzarea de bilete pentru acest film cu 13 luni înainte de lansare, prin intermediul unei companii mici, dar îndrăznețe, care se numește Kernel. Ce practică această micuță companie? Păi, tot o formă de colectare de fonduri cu recompensă! Mai exact, un domn a format o rețea digitală, ai cărei membri oferă bani (cașcaval, în slang-ul nostru) în schimbul unor produse generate de proiect (adică bilete care pot ajunge până la 1000 de dolari, download-uri  dedicate, postere semnate, întâniri cu actorii în cerc restrâns, șamd). Nu e un fel de “s-a întâlnit hoțul cu prostul”, ci un fel de” rendez-vous între șmecher și fraier”. Domnii Dave Harvilicz și Andy Martinez spun că este un soi de a doua generație de crowdfunding! Frumos zis, nu?

O bilă albă a filmului e că nu vezi absolut nimic înfricășător și nu se acceptă remarci sexiste, iar mesajul acestui film este unul clar și răspicat: Doar tineretul ne mai poate salva Pământul! Vă doresc vizionare plăcută și pe acest subiect ne reîntâlnim după sequel!

Regizor: J Blakeson

Scenariu: Susannah Grant, Akiva Goldsman

Cu: Chloë Grace Moretz, Matthew Zuk, Gabriela Lopez, Bailey Anne Borders, Nick Robinson, Ron Livingston, Maggie Siff, Zackary Arthur, Liev Schreiber

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s