Ride Along 2Comedia lui Tim Story este capitolul 2 al aventurilor năzbâtioase ale lui Ben Barber ( Kevin Hart) și ale detectivului James Payton ( Ice Cube), în filmul acesta aproape cumnați și parteneri ad hoc într-o aventură gogonată cu traficanți și politicieni venali. Unul dintre ei este Benjamin Bratt, pe care nu îmi dau seama de ce nu îl vedem mai des, căci are tot ce îi trebuie: look, talent, carismă.

Tim Story este clar specializat în comedii –mai toate beneficiind și de urmări- ceea ce nu e rău, căci avem nevoie de râs, iar dacă subiectul e hazos iar interpretarea ne smulge hohotele, e cum nu se poate mai bine. Așa se face că am dat pe-afară de râs și la Taxi, filmul lui din 2004 în care i-a distribuit pe Queen Latifah și Jimmy Fallon, ea- taximetristă vitezistă, el- polițist fără talent, dar ne-a plăcut și The Barbershop și Fantastic Four, dar mai ales drama Hurricane Season, cu care iese din zona lui de confort și ne prilejuiește o întâlnire notabilă cu un actor mare: Forest Whitaker. Reîntoarcerea la cele două personaje din Ride Along este în range-ul perfect al lui Story, pentru mine constituind un atu faptul că nu l-am văzut pe primul. Ca urmare m-am amuzat făcând acum cunoștință cu cele două personaje, care chiar dacă nu inovează nimic în tipologia curentă a genului, sunt totuși plăcute și nostime, fiecare în felul lui. Ice Cube este serios și neprietenos, iar Kevin Heart este tontălău și logoreic, dar bine intenționat și cu oarece abilități care n-au legătură cu meseria, dar care la mometul oportun fac diferența în situațiile limită.

Ride Along 2

Comicul de limbaj este cel curent în filmele cu polițiști de culoare, adăugându-se câteva urmăriri interesante și …cam atât, suficient însă pentru a ne tenta să rămânem până la finalul filmului, previzibil și el.

Cu toate că e o producție fără pretenții, Ride Along 2 își atinge însă scopul pe care îl au toate comediile- acela de a ne destinde puțin, de a ne relaxa și a ne ridica vibrația energetică prin râs. În concluzie, îi trecem cu vederea locurile comune, inconsistențele și truismele, și apreciem ce este bun și folositor în el, adică tocmai lejeritatea și buna intenție de a ne înveseli.

Ceea ce ne este clar e că domnul Story are o predilecție mărturisită pentru Kevin Hart , dacă ne gândim că în 2013 a regizat împreună cu Leslie Small (specializat în acest gen de producții), o comedie-documentar care se numește Kevin Hart: Let Me Explain, în care alături de DJ-ul David Jason Perez, actorul ne dezvăluie o altă valență a lui.

ride2A fost plăcută și revederea în această comedie a americanului (născut în Detroit și provenit dintr-o familie de imigranți coreeni) Ken Jeong, specializat în medicină, dar care este actor și pe care l-am admirat în toată ”splendoarea” în Hangover.

Așa că vă recomand Ride Along 2, în care un polițist începător și logoreic își dă mâna cu unul aproape taciturn (într-un final aproximativ happy!hahaha) pentru a rezolva o poveste complicată cu încrengături mafiote și politice, film pe care ni-l propune RoImage 2000. Enjoy!

Regizor: Tim Story

Scenariu: Phil Hay, Matt Manfredi, Greg Coolidge

Cu: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, Benjamin Bratt, Olivia Munn, Ken Jeong, Bruce McGill

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s