pixels_afis  Nu încape îndoială că vara n-ar mai fi fost aceeaşi fără filmul ăsta! Dinamic, frumos construit, colorat şi special, numai bun să ne captiveze, întocmai cum au făcut-o –odinioară- şi primele jocuri pe calculator. Şi chiar dacă acum ni se par rudimentare şi copilăroase, să nu uităm câtă energie puneam în câştigarea lor, şi mai ales cu câtă voluptate luptam, şi câtă bucurie ne-au adus.

Pacman este un simbol pentru cei care în 1980 descopereau acest joc simplu şi fascinant (mai existau Space Invaders, Qbert, Frogger,Centipede, Astro Fighters, Galaga,Donkey-Kong şi Asteroids). În acea vreme jucam jocurile de pe o casetă, care trebuia încărcată, având un fundal sonor sub formă de pârâituri de modem, de pe un casetofon deck. Şi de foarte multe ori dădea eroare şi trebuia reîncărcat, spre disperarea vecinilor (frecvent puneam o pernă pe difuzor)

pixels_foto2Cât despre ce mă aşteptam de la vizionarea asta…Imediat ce am văzut trailer-ul mi-am zis: cred că mă voi plictisi de moarte în sală! Wrong! După vizionare am ieşit amuzat de multe situaţii văzute în film, revigorat şi plin de energie, ca un copil care tocmai a câştigat..ceva. Şi să nu uităm nici un moment că PIXELS este regizat de Chris Columbus, omul care a orchestrat şi primele două filme din seria Harry Potter, dar şi frumuseţea de Bicentennial Man, cu Robin Williams.

Violet Van Patten (Michelle Monaghan), Sam Brenner (Adam Sandler), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) and Eddie Plant (Peter Dinklage) in Columbia Pictures' PIXELS.

Violet Van Patten (Michelle Monaghan), Sam Brenner (Adam Sandler), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) and Eddie Plant (Peter Dinklage) in Columbia Pictures’ PIXELS.

Fanii lui Adam Sandler (printre care eu nu mă număr) vor fi însă în al nouălea cer! Deşi actorul are aceeaşi mină când joacă şi oferă aproape aceleaşi glume clasice, în Pixels parcă a trecut într-o altă etapă a maturizarii profesionale, deşi subiectul este unul legat de jocurile din anii 80 care mi-au furat nopţile şi mi-au provocat bătăi în calorifer şi în tavan. Aşadar în filmul ăsta ne jucăm , dar la modul serios, pentru că e vorba de salvarea lumii de… apocalipsa pixelată.

Şi cred că acesta este motivul pentru care, deşi unii s-au grăbit să considere această producţie stupidă sau plictisitoare, eu, fanul jocurilor pe calculator, am retrăit momente din tinereţe şi am ieşit de la vizionare, aşa cum am spus, amuzat şi puţin nostalgic.

Dacă vreţi să mă refer la efecte, DA! Acolo se putea lucra, dar asta înseamnă bani şi cred că domnii responsabili de acest departament au zis că pentru a păstra stângăcia personajelor create pe calculatoarele de atunci e mai bine aşa.

pacman1980s2În altă ordine de idei, foarte potrivită mi s-a părut şi petrecerea de după, organizată de către Intercom Film, care mi-a demonstrat că generaţiile tinere se pot amuza (au fost aduse două console de joc din anii 80 cu joystick analog şi patru butoane mari, fără leuţi sau fise, cu credit nelimitat, bucuria noastră!) alături de generaţiile mai cu”experienţă”. Şi sigur că poantele ar fi putut fi mai puţin „americane” şi poate şi mai fresh, dar global totul a rimat şi ne-a oferit momente de plăcere.Cât despre personajele interpretate de Michelle Monaghan şi Adam Sandler, sunt cam schematice şi suferă de „lipsă de chimie”, dar veţi putea trece peste asta dacă nu sunteţi pricinoşi. Până la urmă e un film „de vară”, răcoros şi lejer!

torupixels-breakdown-1Toru Iwatani, creatorul lui Pac-Man, apare şi el pentru câteva secunde, dar nu în propriul rol, pentru că nu vorbeşte limba engleză. Are în schimb grijă Denis Akiyama (Johnny Mnemonic, Resident Evil: Afterlife) să intre în pielea lui şi chiar să şi-o „rişte” pentru o mângâiere pe creştetul lui Pacman.

Peter Dinklage_pixelsPeter Dinklage, interpretul lui Tyrion Lannister din „Urzeala Tronurilor”, face parte din echipa de jucători de Arcade, el fiind Eddie „Blaster” Plant, aruncătorul de flăcări.

Aşa că eu zic că e un film pe care nu trebuie să-l luaţi foarte în serios (pentru că nici realizatorii lui nu s-au luat prea în serios), dar care vă va distra şi amuza! Mergeţi să îl vedeţi şi judecaţi singuri.Vizionare faină!

Regizor: Chris Columbus

Scenariu: Tim Herlihy, Timothy Dowling, Patrick Jean

Stars: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad, Sean Bean, Dan Aykroyd, Martha Stewart, Serena Williams, Brian Cox, Denis Akiyama, Ashley Benson

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s