spy-posterSpioana este o comedie nostimă şi alertă, care nu doar ne modifică starea în bine, dar ne serveşte şi o satiră pe alocuri chiar acidă, la adresa celebrelor servicii secrete şi a spionilor lor fără cusur. Mai mult, prilejuieste o aşteptată reîntâlnire cu Jude Low –care şi-a recăpătat forma şi arată uimitor, dar ne-o propune pe Melissa într-o partitură care o pune în valoare din toate punctele de vedere şi o face un adevărat model de reuşită în cariera de actriţă. E drăgălaşă, e deşteaptă, e funny şi în unele scene e chiar frumoasă, într-un mod aparte şi natural. Au fost chiar momente când am comparat-o cu Whoopi Goldberg în Jumping Jack Flash!

În mare parte  acest film a fost turnat în Budapesta şi în zona „Mării Ungariei”, adică lacul Balaton!

Melissa şi Paul Feig „s-au întâlnit” de 3 ori până acum (Bridesmaids, The Heat şi The Spy) şi s-a anunţat a patra colaborare pentru un reboot (nu rebut) la The Ghostbusters. Despre Melissa gurile rele zic că ar fi varianta feminină a lui Kevin James, dar pot să afirm cu convingere că este mult mai talentată, mai naturală şi are mai mult haz, iar anul acesta a primit şi o stea pe bulevardul celebrităţilor de la Hollywood. Afinitatea ei electivă cu Paul Feig este evidentă, în 2014 ei anunţând un alt proiect, de data asta conceput şi cu soţul, actorul şi regizorul Ben Falcone, intitulat Just Do It, dar care încă e în faza de „va fi anunţat când şi cum”.

Spy_disguised

Revenind la această comedie, cu accente ironice, trimiteri la Bond şi deghizări năstruşnice, vreau să vă spun că m-a ţinut în oareşce priză, ţinând cont şi de faptul că am văzut-o cu câteva luni în urmă, când încă nu era subtitrată. Acesta este şi motivul pentru care am fost mult mai atent la replici! Celelate personaje care gravitează pe lângă Bondiţă (Bondoaie nu sună prea agreabil) sunt actori cunoscuţi şi versatili: Jude Law, Jason Statham și Bobby Cannavale! Rezultatul? Un film de acțiune, combinat cu șarade bine ticluite de Paul Feig și bine jucate de către toți actorii! Jason Statham a făcut multe în tinerețe… scufundări, arte marțiale, a jucat fotbal și l-a impresionat pe Guy Richie, care l-a distribuit în Lock, Stock and Two Smoking Barrels și în Snatch. Acum nu mai e nevoie să impresioneze pe nimeni, pentru că e un actor iubit atât de cei care merg la filme de acțiune, dar și de cei care preferă comediile. E născut în Shirebrook, Derbyshire şi are decență în a spune replici pline de umor…britanic!

Nu are cine știe ce coloană sonoră, dar faptul că există o Inna cu „Cola Song” feat. J Balvin pe soundtrack ar trebui amintit! Dacă străinii nu zic nimic, măcar NOI să o facem.

Regia: Paul Feig

Scenariu: Paul Feig

Cu :Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne, Jude Law, Bobby Cannavale, Morena Baccarin, Allison Janney, Miranda Hart, , Peter Serafinowicz

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s