She's Funny That Way

Comedia She’s Funny That Way /Viața Bate Filmul se dorește revenirea în atenția publicului și criticii a unui regizor mare:Peter Bogdanovich, de care nu mai auzisem de cam multișor (12 ani!) pe marele ecran, căci în acest răstimp a fost ocupat cu filme de televiziune și documentare, dintre care “Runnin’ Down A Dream: Tom Petty and the Heartbreakers” a fost recompensat cu un Grammy, iar “Directed by John Ford.” a beneficiat de o extended version și de un mare success.

Și dacă ne gândim ce palmares de comedii are domnul Bogdanovich, mari succese precum “What’s Up, Doc?”, “Paper Moon”, “They All Laughed” și “Noises Off”, devine evidentă predilecția lui către acest gen și previzibila noua producție care se înscrie în același trend.

Felul în care regizorul gestionează acest scenariu nu genial, dar interesant și special, cu dialoguri zglobii și comic de situație din belșug, vădește admirația lui pentru clasici, nedisimulata admirație pentru hegemonica cinematografie americană și aplecarea spre repere precum John Ford, Fritz Lang sau Orson Welles, cărora le consacră câteva monografii.

Această ultimă producție are în doze echilibrate și romantism, și ingenuitate, și situații trăznite care te fac –poate nu să râzi în hohote, dar măcar să zâmbești, și mai ales actori pe care publicul îi iubește și vrea să îi vadă cât mai des distribuiți: Owen Wilson, Imogen Poots, Jennifer Aniston, Will Forte, Kathryn Hahn și Rhys Ifans.

sn_d13_222

Despre Owen avem vești bune, adică îl vom vedea anul acesta în alte trei producții: Inherent Vice, No Escape și Masterminds, iar în 2016 are deja programată partea a doua din Zoolander. Jennifer Aniston a bifat și ea Horrible Bosses 2, Cake și Miss You Already și umblă vorba că am putea sa o vedem în proiectul de anul viitor Mean Moms.

SN_D4_185

Imogen Poots- tânăra englezoaică de doar 25 de ani se bucură și ea de mare căutare, de vreme ce a jucat deja în cinci pelicule anul trecut și a facut trei roluri în 2015, iar Kathryn Hahn are ceva special pe care l-am sesizat de pe vremea în care era Lily Lebowski în serialul Crossing Jordan.

sn_d21_210

De departe însă cel mai mare nume al distribuției acesteia de comedie ușoară, este Rhys Ifans, care s-a afirmat mai mult în roluri de flușturatic-absent minded-pitoresc, dar care –dincolo de aceasta etichetă – este un actor profund, sensibil, capabil de partituri dramatice, cu o știință a detaliului uimitoare, roluri de compoziție exceptionale și o abordare demnă de un star. E de ajuns să menționez rolul contelui de Oxford din Anonymous- o versiune șocantă asupra operei shakespeare-iene,dar și pe acelea din Hannibal Rising, Elisabeth:The Golden Age sau The Boat That Rocked, unde era Gavin, un celebru DJ care crede în rock până la sacrificiul suprem. Din păcate, deși are în portofoliu zeci de roluri, majoritatea sunt unele care nu îi pun în valoare talentul remarcabil, compensând însă la capitolul popularitate, pentru că este un actor foarte iubit, ceea ce este totuși ceva!

Așadar pentru o seară agreabilă sau o dupa amiază nostimă și fără complicatii reflexive , vă recomand această peliculă ce o să vă placă, distribuită în România de RoImage 2000 și MediaPro Distribution.

Regizor: Peter Bogdanovich

Scenariu: Peter Bogdanovich, Louise Stratten

Cu: Jennifer Aniston, Imogen Poots, Quentin Tarantino, Kathryn Hahn, Owen Wilson, Rhys Ifans, Cybill Shepherd, Illeana Douglas

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s