Age

Am văzut trailer-ul cu câteva săptămâni înainte și știam, în mare, povestea filmului Secretul lui Adaline, așa cum a fost tradus în limba română. Pe actrița Blake Lively, în vârstă de 28 de ani (îi face în august) o văzusem în The Town, Green Lantern (unde l-a întânit pe Ryan Reynolds, soțul ei din 2012 ) şi în Savages! Dar pentru publicul mai tânăr ea e cunoscută din serialul pentru adolescenți Gossip Girl- unde interpreta rolul Serenei van der Woodsen- dar și din The Sisterhood of the Traveling Pants sau The Private Lives of Pippa Lee.

În acest film, regizat de un tânăr necunoscut care mai are la activ peliculele independente The Vicious Kind (2009) și Celeste & Jesse Forever (2012), Blake Lively joacă rolul principal, pentru care fuseseră în cărți Katherine Heigl și Natalie Portman. Cum joacă ? Cuminte și simplu, fără farafastâcuri și destul de credibil pentru o poveste de dragoste.

Age-of-Adaline

Partenerul ei, Michiel Huisman este un actor de seriale, mult mai cunoscut drept Daario Naharis în 9 episoade din Game Of Thrones, cel care are relații de ”amiciție” cu Khaleesi! Dar în The Age of Adaline e cavalerul pentru care eroina renunță la a mai fugi și a se mai ascunde. E agreabil, și pentru marele ecran este o figură nouă, interesantă chiar-cu aerul lui meridional și ochii calzi!

Secretul lui Adaline ne prilejuieste reîntâlnirea cu doi actori îndrăgiți-Harrison Ford și Kathy Baker, aici părinții protagonistului, dar și cu Ellen Burstyn ce o întruchipeaza pe fiica octogenară a eroinei fără vârstă, un tandem șocant în care bătrâna îi spune „mamă” celei care ar putea să îi fie nepoată!

Filmul este o fantezie frumos scrisă despre drama de a supraviețui dispariției tuturor celor pe care îi iubesti, despre teama de a te mai atașa, despre însingurare, și la final- despre puterea atotcuprinzătoare și tămăduitoare pentru suflet a iubirii împărtășite. Morala este una importantă: nu-ți fie teamă să iubești atunci când întâlnești persoana potrivită! Oricum sunt multe întorsături de condei în această poveste, care o recomandă drept un film interesant, stenic și cald.

Age3

Și nu pot să nu remarc un Cavalier King Charles Spaniel, ce își face intrarea printr-o elegantă alunecare pe parchet și care este un câine ca de jucărie! Are o expresie plină de dragoste și ochi minunați, care-l fac să semene cu un om (de aceea Blake îi vorbește ca unui partener). Mai mult, este o scenă (pentru noi coplesitoare!) care mi-a adus aminte de despărțirea de Apalosa, căreia i-am vorbit până în ultima clipă și pe care am ținut-o în brațe ca pe un copil drag. Mai mult, această scenă subliniază și chinul de a fi mereu tânăr în preajma celor pe care-i iubești, care îmbătrânesc și se sting.

age-of-adaline (1)

Filmul este încărcat de energie pozitivă și vreau să remarc abilitatea regizorală de a nu cădea în desuet sau în hilar, dirijând o poveste despre tinerețea veșnică. Până și vocea naratorului este una amuzantă (Hugh Ross  fiind folosit ca povestitor și în The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford).

Așadar, e bine executat, pentru o dramă fantasy cu nuanțe romantice. Nu are nici o legătură cu Death Becomes Her, obsesia hollywoodiană pentru tinereţe şi frumuseţe veşnică, nu e despre vampirițe și nu seamănă nici cu The Curious Case of Benjamin Button, unde e vorba de o evoluție în sens invers (Ben se naște bătrân și moare copil), tema fiind mai degrabă  pe linia lui Forever Young, cu Mel Gibson, Elijah Wood și Jamie Lee Curtis, filmul lui Steve Miner din 1992.

Age2

Asa că am un singur sfat: mergeți să vedeți acest film distribuit în Romania de InterComFilm, înainte de mai îmbătrâni cu încă o zi!

Director: Lee Toland Krieger

Writers: J. Mills Goodloe, Salvador Paskowitz

Stars: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford,Kathy Baker, Ellen Burstyn, Amanda Crew, Richard Harmon, Hugh Ross, Cate Richardson, Anthony Ingruber

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s