Paul

Nu este un film căruia să îi faci nu știu ce cronică, mai ales că este un sequel și știi ce a fost în prima parte. Dar pot spune că omuleții care au hăhăit la prima, musai să meargă și la a doua și la câte or mai veni, că mall-urile sunt mari și pline de oameni veseli. Și apoi pentru copii e ocheiuț: mesajele sunt pozitive, replicile nu sunt porcoase, iar aluzii sexuale nu există. Să zicem că mai sunt ceva frustrări, că na, și omul de ordine de la mall are responsabilități, că i-ar prinde bine niște arme (neletale), că ar merita respectul celorlalți colegi, că progenitura ar trebui să-l trateze ca pe un om normal, nu ca pe un tontălău.

Kevin James e clar un actor de comedie, acel gen de comedie de consum, cu un scenariu ușurel, scris intenționat în așa manieră încât să te relaxeze și să nu trebuiască să gândești mai nimic, nici chiar: oare ce a vrut să spună autorul?

paul-blart-mall-cop-2-2

Ca manieră de joc Kevin se apropie de Adam Sandler și nu cred că va ajunge vreodată să evolueze până la mijloacele artistice ale lui Jim Carrey. Dar are o față benigna, poate fi plăcut, însă cel mai grav ar fi să ne devină indiferent. Și acesta este pericolul care îl paște daca nu va iesi din genul acesta de roluri. Ceilalți actori nu prea contează, de la cea care o interpetează pe fata polițistului de mall și până la colegii polițistului de mall. Marea mirare a mea a fost când l-am văzut pe Neal McDonough (Minority Report, Star Trek: First Contact, Flags of The Fathers) în rolul băiatului rău ceacâr (în realitate un actor cu ochi albaștri), el fiind într-adevăr specializat în roluri de „bad boy” prin destule seriale, dar parcă aici e prea de tot!

Paul4

Ce e mai trist e faptul că nu prea poți povesti filmul, dar macar poti spune: mi-a plăcut faza aia și cealaltă.

Nu e o peliculă pe care să regreți că nu ai văzut-o (eventual în prima săptămâna de la intrarea în cinematografe, cu bilete rezervate din timp!), dar merge o vizionare pe post de lectură cinematografică ultralejeră!

Și să nu uităm: viața are momente când e o comedie, iar de râs și relaxare are nevoie toată lumea. Și în plus, știți părerea mea: vedeți filmul și judecați singuri!

Regizor: Andy Fickman

Scenariu: Kevin James, Nick Bakay

Cu: Kevin James, Raini Rodriguez, Eduardo Verástegui, Neal McDonough, Adhir Kalyan

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s