”Nothing is immediate in this life…except maybe self stimulation .. and even that takes patience!”

Cut bank

De la început vă spun că nu e Fargo, nu avem zăpadă (chiar dacă acțiunea filmului, turnat în Canada, se petrece în cel mai friguros loc din statul Montana, un fel de Miercurea Ciuc american) și nici nu sunt frații Coen la cârma regiei! Este primul lung metraj semnat Matt Shakman, cel care într-adevăr, a realizat 2 episoade din serialul Fargo, așa că nu putea să reziste tentației de a importa în Cut Bank doi buni actori – Billy Bob Thornton și Oliver Platt – și de a completa distribuția cu alți doi la fel de buni- John Malkovich și Bruce Dern.

CutBank2 CutBank3

Cu toate că îmi voi atrage huiduielile de rigoare, voi sublinia faptul că singurul rol care a ieșit din tiparul filmului este cel interpretat de Liam Hemsworth. Și asta pentru că el juca în alt film (cred că era cu gândul la The Hunger Games: Mockingjay – Part 2). Aici e singura vină a lui Matt Shakman: trebuia să îi aplice niste corecții, ca să reușească să-l facă să intre în lumea western noir creată de ceilalți actori.

Film Still Photography

De remarcat că nu sunt prezenți atât de mulți ciudați ca în serialul de care vă pomeneam (mai degrabă erau mulți ciudați în sala de cinematograf; din nou pupeze care ne avertizau de ceea ce putea urma, fomiști de nachos, frecători de pungi, pișăcioși și înțelepți care vroiau să demonstreze cu voce tare cât sunt de deștepți, ce prost este filmul și ce favoare ne fac nouă, muritorilor, că rezistă până la finalul proiecției). În schimb există un personaj ”kind of freak”, jucat foarte bine de Michael Stuhlbarg, care are un singur țel în viață: să termine ceea ce a început.Nu vă spun mai mult, ca să nu vă stric plăcerea, dar când omu’ are pata pusă pe ceva…și omu’ e personaj într-un thriller….vă dați seama că se lasa cu scene spăimoase!

cutbankmaxresdefault

Și ca să pun punctul pe i și să împrietenesc caprele cu toate verzele, aflați de la mine că acest Cut Bank merită văzut acum, că tot se apropie weekendul și cine nu o să fie la soare –să se perpelească precum gâzele- ar trebui să fie într-o sală de cinema, să ia pulsul ruralului de pe la ei. Că dacă îl iau pe acela de pe la noi…adio vizionare, că în România nu mai există săli de cinema la sate..și în unele cazuri , nici chiar pe la orașe!

Pe scurt: o regie bună, din partea lui Matt, mai ales că e la prima execuție, distribuție reușită, scenariu ocheiuț și un final foarte reușit. Ca să închei cu o glumă de pe la noi am sa spun simplu și neaoș: filmul e prea nușcum, prea ca la țară! Interesant că am pastrat curiozitatea până la final, chiar dacă personajele, prin dispariția lor, au confirmat bănuielile mele (implicit ale pupezelor de pe lângă noi), cum și cine dă cu barda sau levierul. Așadar, chiar dacă veți avea senzația de deja-vu, personajele, povestea și acțiunea merită urmărite.

Regizor: Matt Shakman

Scenariu: Roberto Patino

Cu: Teresa Palmer, Liam Hemsworth, Billy Bob Thornton, John Malkovich, Oliver Platt, Bruce Dern, Ty Olsson, Michael Stuhlbarg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s