the-longest-ride-208468l

Nu o dată am pomenit în cronicile mele de un film la care țin mult:The Notebook, o incursiune sensibilă și vibrantă în universul dureros al bătrâneții, privit însă prin caleidoscopul minunat al unei vieți trecute, dar împlinite și luminoase. Și tocmai de la același scenarist—Nicholas Sparks – ne vine și acest The Longest Ride, un film romantic despre iubirea adevarată, despre alegerile pe care le facem în viață și despre cum nebănuite sincronicități leagă existențele, remodelează viețile, acordă șanse.

Cei pricinoși vor zice imediat că e prea siropos- și au dreptul la părerea lor –pe care eu o respect. Respect însă și mai mult viața, parcursul nostru prin lumea asta care ar trebui să se raporteze la adevăratele valori. Tocmai acesta este motivul pentru care pot spune fără dubiu că e un film frumos.

longest

Regizorul George Tillman jr are la îndemână nu doar o poveste simplă și veridică pe care alege să o pună în pagina cinematografică și prin vocea unui narator-el însuși personaj- și prin împletirea a două povești de iubire despărțite de timp, dar în care –până la urmă cheia este aceeași: alegerea și sacrificiul făcut din dragoste.

Relația protagoniștilor celor două cupluri este prezentată în paralel, cu farmec și căldură, aducându-ne aminte de felul în care băieții curtau și iubeau fetele odinioară. Atmosfera celor două narațiuni, care ajung să se întretaie potențându-se una pe alta, este când caldă, calmă și luminoasă, când dură și plină de adrenalină, secvențele în care vedem taurii și călăreții de rodeo, dându-ne fiori.

Actorii sunt și ei speciali, unii chiar cu o ascendență ilustră:de la Scott Eastwood (fiul lui Clint, cu care și seamănă extraordinar), la Oona Chaplin, nepoata deopotriva a celebrului scriitor Eugene O’Neill pe linie maternă, dar și a lui Charlie Chaplin pe linie paternă, un actor unic și un pionier al cinematografiei. Alături de ei il vedem pe Alan Alda- devenit celebru pentru rolul medicului Hawkeye Pierce din MASH, pe Gloria Reuben, pe Lolita Davidovich și pe Jack Huston, un actor cu potențial pe care l-am mai văzut și în Spartacus, în Twilight Saga:Eclipse, și prin American Hustle. Rolul eroinei principale este jucat de Britt Robertson, blondă, frumoasă, suavă, care deși are doar 24 de ani are deja o experiență vastă ce cuprinde roluri diverse în seriale și lungmetraje, ce se întinde pe parcursul unei decade.

longest3

Nu pot să afirm că este un film de excepție, dar pot cu siguranță să spun că e un film frumos, care aduce o energie bună, care ne face să ne înduioșăm și să plecăm senini din sală, pentru că, până la urmă – are un final fericit. Așa că pentru cei care mai au idee ce înseamnă romantismul, The Longest Ride va reprezenta o vizionare placută. Pentru ceilalți…poate că nu. Dar eu aș zice-băieți- să nu-l ignorați, dacă vreți să mai învățați niște trucuri “old school” pentru cucerirea fetelor. Mergeti așadar la cinema acum de sărbători și bucurați-vă de această peliculă romantică distribuită în România de OdeonFilm.

Regizor: George Tillman Jr.

Scenariu: Craig Bolotin, Nicholas Sparks

Cu: Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, Oona Chaplin, Lolita Davidovich, Gloria Reuben, Diana Chiritescu, Jack Huston

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s