CLOPOŢICA ȘI LEGENDA BESTIEI DE NICĂIERI

Clopo

 

Toată lumea ştie că îmi plac desenele animate, nu pentru că am dat deja în mintea copiilor, ci pentru că ele accesează emoţii  şi sentimente libere de prejudecăţi şi umbre. Aşa că noul film cu Clopoţica m-a bucurat şi ne-a servit tuturor o morală la vedere: nu te lua după aparenţe, judecă mai degrabă cu sufletul decât cu mintea.

În lumea de poveste a zânelor guvernate de regina Clarion, apare pe neaşteptate un monstru despre care legenda spune că iese din hibernare la câteva sute de ani, pentru a pârjoli şi distruge regatul mirific din Valea Înflorită.

Doar Fauna, zâna animalelor priveşte monstrul cu alţi ochi, îl acompaniază, încearcă să îl cunoască şi interacţionează cu el, convingându-se că nu ar putea fi nociv zânelor. Din păcate zânele păzitoare îl  consideră pe Bot – monstrul de nicăieri- un pericol şi încearcă să îl anihileze. Aventura zânelor se amplifică atunci când profeţia legendară pare să se împlinească, şi ele vor trebui să aleagă dacă rămân tributare unor prejudecăţi sau gândesc dincolo de aparenţe.

Clopo1

Producţia are povestea frumoasă şi plină de înţelesuri a filmelor Disney şi va plăcea copiilor şi adulţilor deopotrivă. Foarte frumos desenate, personajele au atitudini şi păreri, care concură la povestea globală şi la morala pe care ea o include.

Iar dacă cei mici şi cei mari vor îngădui scenariului să îi emoţioneze şi să se reveleze, vor avea parte de 96 de minute minunate, în care imaginea, muzica şi naraţiunea se vor sprijini ca să creeze un film cu adevărat frumos.

Clopo2

Nu pot să nu remarc asemănarea monstrului de nicăieri, care comunică doar prin gesturi şi onomatopee, cu personajele ciudate din Monsters Inc.- o altă minunăţie Disney-Pixar, care ne lua cu asalt imaginaţia în 2001.

Cât despre vocile pe care le vom auzi în Clopoţica şi Legenda Monstrului de Nicăieri, ele aparţin unor mari actori: Angelica Huston este Regina Clarion, Ginnifer Goodwin este Fauna, Mae Whitman –Clopoțica, şi îi mai auzim şi pe Lucy Liu, Rosario Dawson şi Geff Corwin.

Aşadar haideţi cu mic cu mare la film, unde vom vedea o poveste în măsură să ne emoţioneze şi să ne facă să redescoperim copilul interior – pe noi cei mari, iar pe cei mici să-i încânte şi să-i motiveze să fie curajosi, deschişi şi să nu judece după aparenţe.

Filmul  este deja în cinematografe, aşa că sărbătorile Pascale pot fi un prilej de a ne bucura alături de familie cu această peliculă distribuită în România de către Forum Film.

Regizor: Steve Loter

Scenariu: Steve Loter, Tom Rogers

Cu: Ginnifer Goodwin, Mae Whitman, Rosario Dawson, Lucy Liu, Anjelica Huston, Jeff Corwin, Olivia Holt, Megan Hilty, Raven-Symoné

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s