fast-and-furious-7-movie

Neîndoielnic toţi aşteptam filmul ăsta: fanii pentru reîntâlnirea cu adrenalina pură şi cu personajele iubite, amatorii de acţiune pentru încă un film alert şi …furios, şi restul lumii pentru Paul Walker, a cărui carieră se încheie cu această a 7-a parte a francizei. Şi dacă au existat şi unii care s-au îndoit că filmul ar putea fi un succes, e clar că s-au înşelat. Sigur că nu a fost  genul de ieşire din impasul dispariţiei starului producţiei ca la Terry Gilliam – care a rescris scenariul din Dr Parnassus după moartea lui Heath Ledger şi l-a înlocuit cu alte 3 nume mari: Johnny Depp, Jude Law și Collin Farrell, dar acolo era vorba de mister şi fantastic, de filosofie și vis, iar această volută de stil a fost o găselniţă genială a regizorului.

Australianul James Wan, înzestrat pare-se cu darul rar de a resuscita idei şi de a inova deopotrivă vizual şi structural – fiind un maestru al dozării tensiunii şi dramatismului – nu doar că s-a achitat onorabil de această sarcină dificilă care a fost Fast & Furious 7, dar a reușit –dincolo de clişeele şi truismele de care e plin filmul, să găsească echilibrul perfect între tot ce poate concura la un produs de succes, şi să ni-l livreze pur şi simplu. După ce a regizat Saw, The Conjuring sau Insidious şi s-a declarant fan al francizei acesteia, nu a mai fost decât un pas până a semnant cu Universal Pictures, faptul că Vin Diesel a fost producător cântărind foarte mult în această alegere.

Furious-7-trailer-screen-shot

Bugetul peliculei a fost unul copios din start , 200 de milioane cărora li s-au adăugat alte 50 pentru efectele speciale menite să îl readucă pe ecran pe Paul Walker, compania responsabilă cu imaginile recreate pe calculator fiind Weta Digital, deţinută de Peter Jackson. În plus, de mare ajutor au fost şi fraţii lui Paul, Caleb şi Cody, a căror apariţie în film a reuşit să suplinească-măcar formal – dispariţia starului francizei. La acest succes, care catapultează deja cinematografia într-o altă eră digitală se adaugă şi filmări ale lui Paul din părţile anterioare ale seriei- căzute la montaj.

De ce să mergem la F & F 7 ? Pentru că merită! E adrenalină pură, filmările de foarte aproape zăpăcindu-ne şi ochii şi mintea şi imprimând un dinamism de care – altminteri- n-am fi avut parte. Urmăririle cu mașini puternice sunt fabuloase, răsturnările , catapultările, lansările din avion, mitralierele, săritul din maşini în mers, exploziile, toate te lasă fără suflare!!! Ce ar mai fi putut încăpea în acest scenariu? Mai nimic aş zice; pentru genul lui, cu distribuţia asta şi la mesajul pe care vrea să-l transmită e tot ce trebuia. Apropo de distribuţie- în care regăsim crema actorilor filmelor de acţiune- cu Jason Statham pe post de “big bad wolf”- m-am bucurat să îl reîntâlnesc pe Kurt Russell, o eminenţă cenuşie care face şi desface jocurile de putere.

Furious-7-Kurt-Russell Fast-Furious-7-Jason-Statham

Fără îndoială filmul este hiperbolic, scenele de luptă şi de urmărire fiind extreme, ceea ce reprezintă şi un atu, dar şi un oarecare minus. În economia globală a producţiei însă- ele reprezintă un climax, o încununare a tuturor producţiilor seriei, care –pare- că se va încheia apoteotic.

Mesajul necriptat este că familia e bunul cel mai de preţ, iar însumarea energiilor unor oameni care cred şi luptă pentru o cauză comună – este indestructibilă! Aşa că filmul punctează din toate parţile şi se încheie emoţionant şi previzibil cu imaginea care translează către cer. Şi nici măcar nu pot să reproşez ceva acestei alegeri- pentru simplul motiv că e de o dezarmantă sinceritate, şi într-un fel mai potrivită decât o simplă dedicaţie de la sfârşitul filmului: For Paul.

Fast

Cascadoriile din episodul 7 al seriei “Fast and Furious” au inspirat distribuitorii din Romania ai filmului, Ro Image 2000, să accepte o provocare inedită.

Agenţia de creaţie digitală Concept Factory a ales o tehnologie nouă care le-a permis să arunce din cer o masină care sparge podeaua a două dintre cele mai importante mall-uri din Bucureşti. Maşina pe care fanii seriei “Furios si Iute” o pot vedea căzând, chiar în mijlocul coridoarelor de cumpărături, este un Dodge Charger 68 custom made, automobilul folosit de către Vin Diesel în film.

fastdodge-charger-1970-black-wallpaper-hd

Trecătorii se pot opri pentru 2 minute în fața unor standuri create special pentru a trăi experienţa“Fast and Furious 7” cu ajutorul tehnologiei Augmented Reality. Totodată, aceștia văd şi cele mai interesante momente ale fimului într-un trailer special de 40 de secunde.

Această modalitate inedită de promovare a fost folosită pentru prima dată în România şi ea presupune îmbinarea realităţii fizice cu o realitate digitală. Dezvoltarea proiectului a durat mai bine de o lună, timp în care s-au făcut zeci de probe cu maşini aruncate din cer, sute de cadre filmate şi mii de cioburi virtuale.

Furious 7 în avanpremieră de astăzi, în premieră din 3 aprilie și este distribuit de RO IMAGE 2000.

Regizor: James Wan

Scenariu: Chris Morgan, Gary Scott Thompson

Cu: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Kurt Russell, Luke Evans

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s