TheSecretServiceTrailerfront

Matthew Vaughn era acum 17 ani unul dintre producătorii filmului regizat de Guy Richie – Lock, Stock and Two Smoking Barrels –  pentru ca doi ani mai târziu să fie pe genericul de la Snatch, iar în 2002 să facă din nou echipă cu fostul soț al Madonnei pentru Swept Away! Dar la fel de bine e știut că este mare amator de benzi desenate, de aici și apetitul pentru producții ca: X-Men sau Kick-Ass. Și bun prieten cu Mark Strong , care apare în destule filme care poartă amprenta lui Matthew Vaughn. Așadar pentru Kingsman-The Secret Service nu putea să îl rateze! Alături de el apar Michael Caine, Colin Firth și Samuel L. Jackson. O distribuție de excepție pentru un film care m-a amuzat, ca pe un adolescent care nu a văzut vreodată vreun Bond sau Snatch.

theKingsman

Numele real al regizorului este Matthew De Vere Drummond, iar pesonajului interpretat de Colin Firth i se spune într-o secvență, unde trebuia să aibă un nume fictiv, De Vere. A mai avut apucături de acest gen, în Stardust, film regizat de tot de Vaughn, unde vasul căpitanului Shakespeare (Robert De Niro) se numește Caspartine, o combinație ale numelor copiilor săi, Caspar și Clementine.

Kingsman-The Secret Service este un film care bine dispune și aș fi fost și mai voios dacă nu l-aș fi auzit pe Samuel într-un rol cu ușoare tulburări dislalice, iar pe Colin Firth,Michael Caine și Mark Strong să-i văd folosiți la minima rezistență. În schimb, la capitolul violență, nota bene pentru scena carnagiului de șapte minute în biserica de redneci, unde se propovăduia izbăvirea- și replica lui Colin Firth dată unei gospodine retardo-îndoctrinate : “I’m a catholic whore who needs to visit my black, jewish boyfriend who works in an abortion clinic.”

În rest despre film, numai de bine! Are vedete, are acțiune, sunt bătăi și vânătăi, există și ceva gadgeturi de agent secret, coregrafie excepțională, coloană sonoră care gâdilă în mod plăcut, iar fata frumoasă apare la urmă sub forma unei prințese scandinave care ar face absolut orice pentru a fi eliberată din temniță. Surpriză a fost pentru mine apariția lui Mark Hamill (Luke Skywalker) în rolul scurt al unui profesor, mai ales că anul acesta îl vom vedea în Star Wars: Episode VII – The Force Awakens.

kingsman-secret-service-trailer-breakdown-11

După vizionare mi-au trecut prin minte câteva filme văzute: Kick Ass, Bond și My Fair Lady. O amestecătură înțeleaptă, care reinterpretează filmele vechi cu spioni într-o manieră accesibilă și modernă. Chiar dacă unele glume nu sunt pe gustul gentlemenilor!

 

Regia: Matthew Vaughn

Scenariu: Jane Goldman, Matthew Vaughn, bazat pe seria de benzi desenate “The Secret Service” de Mark Millar şi Dave Gibbons

Cu: Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Taron Egerton, Michael Caine, Mark Hamill, Sophie Cookson, Sofia Boutella, Jack Davenport

Distribuitor: OdeonFilm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s