Poster CC.indd

”Nunțile există doar pentru a le mulțumi pe femei”

Spărgători de nunți există pe la ei și în filmele lor: acum 10 ani i-am văzut pe cei doi, Vince Vaughn și Owen Wilson, în roluri de oameni infiltrați pe la nunți în scopul distracției fără bani și agățat femei. Dar nu m-am gândit că ar putea funcționa și o firmă de închiriere cavaleri de onoare, nași, chiar bocitoare (ideea de altfel prezentă și în Wedding Crashers). Așa că, pe acest scenariu, de sprijinit oameni care sunt în criză de cavaleri de onoare, este construit filmul care mocnește de prin 2002, de când regizorul Jeremy Garelick, asistentul veteranului Joel Schumacher și apoi al lui Todd Phillips (cel cu Hangover), a vândut drepturile proiectului intitulat The Golden Tux, companiei Screen Gems.

Am făcut comparația cu Wedding Crashers, și din cauza titlului, dar și din cauza asemănării subiectului! Cei care ajungeau neinvitați (în Wedding Crashers) la nunți de calibru mare, deveneau repede sufletul petrecerii, prin charismă, veselie, talent și formă fizică. În această nouă realizare – Wedding Ringer- cavalerii de onoare sunt închiriați, cu „acceptul” mirelui și pe banii lui…dar și ei trebuie să dezvolte aptitudini speciale și să ajungă sufletul petrecerii, chiar dacă fizicul nu e punctul lor forte. Aș fi putut la fel de bine să îl pun în aceeași oală cu pelicula Hitch,( Will Smith și Kevin James), dar aici e o mare aglomerație de personaje care orbitează în jurul viitorului mire și beneficiază de elemente care au un conţinut sexist, misogin şi discriminatoriu. Ce e înduioșător în acest story e felul în care un personaj solitar,timid, workoholic și fără prieteni ajunge să se descopere și să coaguleze dintr-o gașcă de oameni ce păreau cu adevarat nepotriviți, un grup pitoresc și vesel de prieteni. În același timp Jimmy/Bic realizează că prietenia autentica și beneficiile ei majore nu pot face obiectul unor acțiuni remunerate. Pentru toți povestea filmului este una a reevaluării principiilor de viață, a călătoriei către recuperarea unei valori fundamentale: prietenia adevărată.

the wedringer-dancing

Întorsăturile de situație reprezintă punctul forte în Wedding Ringer alături de prestația lui Kevin Hart (acest Chris Tucker mai mic de înălțime), care e momentan în grațiile Hollywood-ului (se pregătește să intre în cinematografe comedia Get Hard cu el și Will Ferrell). Kevin e un vorbitor rapid, o demonstrează și în film mai ales atunci când vrea să memoreze numele de prieten dat de Josh Gad: Bic Mitchum – nume de aparat de ras + nume de deodorant.

Comedia este una fără pretenții și cred că dacă ar fi apărut în 2002, atunci când s-a născut ideea, filmul ar fi avut un alt gen de impact, pe care între timp și l-au adjudecat alte comedii cu subiect similar.

Și totuși, dacă la Hangover s-au mai făcut înca două continuări, nu văd de ce nu ar repeta rețeta și în acest caz! Spun acest lucru mai ales din cauza replicii finale din avion: “I’ve got a bad feeling about this flight” dată de Jorge Garcia (sau poate i-a rămas din Lost?)

Regizor: Jeremy Garelick

Scenariu: Jeremy Garelick, Jay Lavender

Cu: Kevin Hart, Josh Gad, Affion Crockett, Kaley Cuoco-Sweeting, Jorge Garcia, Dan Gill, Corey Holcomb, Ken Howard, Colin Kane, Cloris Leachman, Jenifer Lewis, Mimi Rogers, Aaron Takahashi, Olivia Thirlby, Whitney Cummings, Ignacio Serricchio, Nicole Whelan,Patrick Carlyle

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s