Jason_wild-card-poster-debut

Când alegi să vezi un film cu Jason Statham, nu te aștepți la mesaje subtile, la un studiu al expresiei sau la stări profunde sufletești. Pe vremuri se spunea că actorul este un artist al minciunii. Ei bine, Jason, chiar fără să citească Hemingway sau Wells , ca Denzel în The Equalizer, reușește să practice o artă a adevărului: e natural, se mișcă, aparent, fără efort (ca și Cae Indru, al lui Ioan Dan), e o felină în scenele de luptă sau un sledgehammer când e în full contact. Mai vine câte o fată pe la el și miaună în jurul lui, dar filozofia lui e simplă: bagă tancul în unitate și apoi fuga în permisie sau în altă misiune!

Jason_Wild Card Movie (4)

Primul reproș la acest nou film cu Jason – Wild Card –  este numărul scenelor de caft… numai trei ! Asta m-a lăsat puțin nemulțumit, pentru că e atât de plăcut să îl vezi pocnind, aruncând obiecte aparent inofensive, sucind mâini, rupand picioare și în final, când nu se mai poate, înjunghiind. Dar e lege: pe pistol nu pune mâna!

Și al doilea reproș e finalul filmului, care e abrupt, de zici că Statham se grăbea de pe platourile de la Wild Card, la Furious 7, la Spy și chiar la Mechanic: Resurrection (la care chiar e  în miezul filmărilor), ca să-i mulțumească pe toți.

Regizor este Simon West, cel care a devenit cunoscut în toată lumea cu Con Air, Lara Croft: Tomb Raider și The General’s Daughter, iar mai apoi a devenit producător executiv la Black Hawk Down.

Scenariul este scris de William Goldman, un romancier american, dramaturg și scenarist, cel care are două Oscaruri deasupra șemineului, romane de succes și mari puneri în scenă la Butch Cassidy and the Sundance Kid, All the President’s Men, Marathon Man, Chaplin și Maverick, ca să enumăr doar câteva.

Jason_Sofia

În ceea ce privește distribuția, cred că de la Snatch și Expendables, nu a mai avut atâția actori cunoscuți pe lângă el: Stanley Tucci (un gangster manierat, poreclit Baby), Jason Alexander (un avocat grasuţ, cu care expertul în bătălie de osândă împarte biroul), Sofia Vergara (o DD cu sâni generoși, arătată la început și apoi făcută dispărută), Milo Ventimiglia (un sadic căruia i se zice așa cum i se scrie pe perete lui Vitali – ăla mare, din reclama de la Oskar, cu aia mică), Michael Angarano (un nerd cu bani mulți și spirit de echipă, dar care nu are nici o șansă de parteneriat cu bătăușul), Anne Heche (o barmaniță care împarte tejgheaua cu fostul curier, actualul cartofor),  dar și o surpriză: fata lui Andy Garcia, pe care n-am vazut-o niciodată până acum și nu e rea deloc (actoricește)  – Dominik Garcia-Lorido.

jason-statham_wild-card

Dacă îl tratezi ca remake al filmului Heat din 1986, ce l-a avut în rolul principal pe Burt Reynolds, Wild Card e o reușită. Pentru mine e un film cu un actor charismatic, cu poante la care am râs, dar pe care le voi uita repede și insist că e prea multă vorbărie și mult prea puțină bătaie. Jason Statham este născut să joace în filme de acțiune sau comedii cu iz englezesc și întâmplări duse la absurd. El nu e, după cum actorul declară, Tom Cruise sau Brad Pitt, dar e amuzant, sarcastic și cu o ambiție ieșită din comun.

Regizor: Simon West

Scenariu: William Goldman

Cu: Jason Statham, Jason Alexander, Milo Ventimiglia, Hope Davis, Anne Heche, Michael Angarano, Stanley Tucci, Max Casella, Sofia Vergara

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s