The Seventh Son Latest Poster

Am încercat să îi găsesc cusururi filmului ăstuia, în speranța că asta mă va ajuta să înţeleg de ce producătorii americani amână lansarea lui, pasându-şi-l într-un ping pong nesfârşit şi total neproductiv din toate punctele de vedere.  Şi, deşi se pare că abia după ce l-au terminat de făcut s-au gandit la marketing, vânzări , strategii de PR și impact la public,  şi au tras oarece concluzii care nu au fost mulţumitoare  sau  conforme cu panseurile lor “post factum”(proaste toate – dacă mă întrebați pe mine!).

Filmul este o realizare cinematografică foarte bine închegată şi condusă de Sergey Bodrov (nominalizat de două ori la categoria film străin, la premiile Academiei Americane de Film, pentru Prisoner of the Mountains și Mongol: The Rise to Power of Genghis Khan), care-i reuneşte pe ecran pe Julliane Moore și Jeff Bridges- pentru prima oară de când au jucat în The Big Lebowski al lui Joel Coen, în 1998. Li se alătură în distribuţie şi îi secondeaza cu talent  Kit Harington (din Game of Throne), Alicia Vikander (a jucat și în A Royal Affair și în Anna Karenina) şi Antje Traue ( pe care am văzut-o în 5 Days of War și Man of Steel) și mai ales carismaticul Ben Barnes care a mai confirmat înca o dată după rolurile din Stardust, minunatul film regizat de Mathew Vaughn in 2007, Cronicile din Narnia unde  a fost Prințul Caspian de două ori și Cobakka din Bigga Then Ben. În fiecare detaliu al peliculei se simte măiestria lui Bodrov , experiența de scenarist și de producător, dar și intuiția imaginii în dinamica filmului care este unul action. Dramă, science-fiction& fantasy aș completa, adică mai pe românește: o poveste în care binele confruntă raul, iar un Ales – pe limba noastră un Făt Frumos- se luptă și izbândește, dar asta după ce a fost mai întâi inițiat. Intră pe fir și o Ileană Cosânzeană (care însa nu e fata Împăratului Roș, ci rodul dragostei interzise dintre un țigan și o vrăjitoare), care înclină balanța înspre tabăra celor buni și schimbă regulile algoritmului.…ați ghicit, tot prin iubire! Căci ea, iubirea, transcende totul și reușește să însuflețească, să dea elan și forță pentru a izbândi.

the seven

Și sincer, cui nu i-ar plăcea o așa minune de poveste cu balauri și personaje fabuloase create prin CGI, cu peisaje de o frumusețe ireală și cu metamorfozări spectaculoase? Poate doar producătorilor ălora de care vorbeam și care au tot amânat de vreo 3 ori lansarea de peste ocean, preconizată la început să aibă loc în 2013. Și uite că așa se face că – de data asta- România o ia înaintea Statelor Unite și dă liber la vizionarea acestui film atât de inspirat! Om fi noi mai deschiși , mai receptivi sau mai dezbumbați la imaginație- sau or face americanii teste pe europeni? E, și pentru că întrebările astea sunt retorice, le las să fie și mă concentrez pe film, că e mai important decât toate.

Poate de mult nu am pledat cu atâta patos pentru o producție.De ce o fac acum cu Seventh Son? În primul rand pentru că nu mi se pare drept ca unui film bun să îi fie amânată lansarea din motive care țin de strategii financiare; în al doilea rând pentru că privind comparativ cu alte filme americane–unele chiar elogiate și premiate- Al Șaptelea fiu nu mi se pare cu nimic mai prejos și în al treilea rând  că acest fantasy este melanjul perfect dintre mitologie și folclor, valorificând un mit care spune că al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu este sortit să fie vrăjitor.

Așadar mergeți la cinema pentru această poveste excepțional ilustrată muzical, distribuită în România de RoImage, și vă dau cuvântul meu de onoare că o să-mi mulțumiți pentru toate minutele pe care le-ați investit în bucuria de a fi părtași la Seventh Son.

Regizor: Sergey Bodrov

Scenariu: Charles Leavitt, Steven Knight, Matt Greenberg, Joseph Delaney –autorul primei părți – Ucenicul Vraciului (The Spook’s Apprentice) din seria Cronicile Wardstone

Cu: Ben Barnes, Jeff Bridges, Julianne Moore, Alicia Vikander, Kit Harington, Djimon Hounsou, Antje Traue, Olivia Williams

Comentarii
 1. Belkin Pro – Fit Armband: sports and fitness fans, here’s
  an awesome lycra and neoprene armband that is water-resistant and
  features a custom hold onto design so it stays put while you are doing exercises.
  I think it will likely have a broader appeal to women than
  men. Thanks to the latest competition of suppliers as well as the
  rise of specialized suppliers.

  Apreciază

 2. Forest spune:

  Hello blogger, i found this post on 18 spot in google’s search
  results. I’m sure that your low rankings are caused by
  hi bounce rate. This is very important ranking factor.
  One of the biggest reason for high bounce rate is due
  to visitors hitting the back button. The higher your bounce rate the further down the search results your posts
  and pages will end up, so having reasonably low bounce
  rate is important for improving your rankings
  naturally. There is very useful wordpress plugin which can help
  you. Just search in google for:
  Seyiny’s Bounce Plugin

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s