Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Posted: 06/02/2020 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

AFIS

Spinoff al Suicide Squad, Birds of Prey o învesteşte pe  Harley Quinn să preia frâiele într-o producţie narată la persoana I şi coregrafiată după gustul şi temperamentul fostei iubite a lui Joker, într-o desfășurare ca un manifest girl power.

Colorat, crud şi violent- filmul este edulcorat de felul caricatural şi „păpuşăresc” în care evoluează personajele, într-un script în care regizoarea Cathy Yan (Dead Pigs) şi scenarista Christina Hodson (Bumblebee) jonglează la grămadă cu toate mijloacele ce ar putea stârni interesul spectatorului, mizând pe înduioşătoarea poveste de viaţă a antieroinei Harley – o self made woman degenerată din dragostea pentru sociopatul Joker- fostul ei pacient din spitalul de nebuni, pentru care devine ea însăşi ticnită cu acte în regulă – ca să se „asorteze” cu iubitul!

birds-of-prey-and-the-fantabulous-emancipation-of-one-harley-quinn-915132l-1600x1200-n-aaf4a7cb

Şi dacă Suicide Squad avea tot ce îi trebuia ca să se detaşeze din pluton marcând o victorie la box office (scenariu abil croit pe o canava comună, infuzat cu supranatural şi SF, două poveşti de iubire de un romantism deviant şi acţiune captivantă cu coregrafii reuşite de arte marţiale) – Birds of Prey merge aproape pe aceeaşi reţetă, dar virând ceva mai mult în derizoriul acestei lumi artificializate, căreia regizoarea îi ataşează  exact ceea ce îşi doreşte îndeobşte publicul – destulă violenţă, destul rău manifest şi destulă mârşăvie şi lipsă de morală, ca să fie în ton cu zilele noastre.

birds-of-prey-and-the-fantabulous-emancipation-of-one-harley-quinn-826312l-1600x1200-n-0f8c2478

În plus reţeta este atât de americană încât clişeele ni se par aproape hilare, deşi tot plot-ul este clădit pe drame personale- care trec însă în subsidiar sub tăvălugul mişcării browniene a acţiunii ce introduce încă trei personaje: Black Canary, Huntress şi Renee Montoya- fiecare cu o poveste de viaţă dureroasă/frustranta/demnă de un scenariu.

Margo Robbie este în rolul Harley Quinn cuceritoare şi dilie- dar asta e farmecul ei!- trăgând povestea că o locomotivă de putere, poate sub presiunea de a fi şi producătoarea filmului. Personajul ei rămâne însă savuros, fără să mai fie însă picanteria filmului, aşa că dacă îl va perpetuua va fi nevoie de o turnură ca să rămână interesant.

birds-of-prey-and-the-fantabulous-emancipation-of-one-harley-quinn-995904l-1600x1200-n-49215984

Evident filmul are şi un villain – Black Mask, rol în care Ewan McGregor nu reuşeşte să mă convingă- deşi livrează tot ce l-ar face un sociopat – chiar şi grotescul unor scene sau atitudinea flamboiantă de proprietar de club – storcând personajul la maximum fără ca acesta să aibă destulă sevă, incomparabil cu Jocker-ul hidos şi malefic până în măduva oaselor pe care îl făcea Jared Leto în filmul promordial.

birds-of-prey-411246l

Dar pentru că fanii universului DC sunt mulţi, iar nevoia lor de noi personaje şi poveşti de gen – insaţiabilă, mai mult ca sigur se prefigurează fie un sequel fie un spinoff, căci dacă „piaţa” o cere, nu cred că producătorii americani nu vor profita.

Filmul intra în cinematografe din 7 februarie şi este distribuit în România de Vertical Entertainment.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s