Long Shot / N-ai șanse, frate!

Posted: 28/06/2019 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

flarsky-948323l

Nu îmi explic de ce la vremea asta suntem mai tentaţi de comedie, mai permeabili la subiecte hilare, de parcă asta ar rima cu starea de vacanţă, cu o nuanţă ceva mai frivolă, de vară, de ..far niente- cu excepţia râsului!
Iar comedia Long Shot care îi aduce laolaltă pe Charlize Theron şi Seth Rogen , deopotrivă protagoniști şi producători, are toate ingredientele ca să ne scoată din orice stare şi să ne infuzeze cu un râs sănătos, aşa cum merită un scenariu nonconformist şi fantezist că acesta.

long-shot-716942l

Căci deşi o femeie preşedinte al Statelor Unite pare ceva irealizabil, să ne amintim că acelaşi lucru se zicea şi despre un preşedinte de culoare- şi totuşi Barrack Obama a avut două mandate ( unele dintre cele mai echilibrate, înţelepte şi de succes preşedinţii, dacă mă întrebaţi pe mine!)
De la tema asta generală, scenariul co-scris de Dan Sterling ( South Park, The Interview) expandează într-o cascadă de situaţii comice şi neverosimile (nu neapărat în ordinea asta!) care au darul de a ne amuza- deci destresa!

long-shot-653356l

Ca distributie- alături de Charlize şi Seth îi mai putem vedea în roluri secundare sau blitz-krieg pe Andy Serkis, Lisa Kudrow şi Alexander  Skarsgard – frumos din cale-afară precum toţi Skarsgarzii, începând cu tatăl lor, numitul Stellan, actorul fetiș al lui Lars von Trier.

long-shot-993677l

Long Shot, tradus prin N-ai şanse, frate! este în primul rând o pledoarie pentru şansa, încredere şi iubire şi o exemplificare a zicătorii „fiecare sac are peticul lui”- dar şi o demitizare satirică a personajelor de la vârful ierarhiei politice- cu obiceiuri numai bune de ridiculizat şi înfierat.

Aşa că povestea de reîntâlnire şi iubire dintre o candidată la preşedinţie şi un jurnalist de investigaţie – pare pentru început imposibilă, dar – nu-i asa- dacă te apuci în stil american să „dream the impossible dream” – e posibil să ţi se adeverească. Vă recomand aşadar această comedie plină de comic de limbaj şi situaţie – în care admiram frumuseţea statuară şi eleganta lui Charlize Theron şi râdem copios de felul în care Seth Rogen îl întrupează pe ziaristul nonconformist şi pasionat- în fapt un suflet curat- care îşi găseşte într-un mod spectaculos perechea.

long-shot-977032l

Nu vă spun nimic despre final – dar e apoteotic, nostim şi neasteptat- aşa că faceţi bine şi mergeţi în cinematografe unde de ieri rulează această comedie action, coregrafiata de regizorul Jonathan Levine- cel care ne-a mai amuzat şi cu Iubitul meu e zombie, The Night Before sau Prizoniere în vacanţă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s