afis…sau Ryan Reynolds pentru a 5-a oară într-un film după cărți de benzi desenate! Nu spun că asta e rău… Good deadpool (not bad deadpool), dar ce e mai surprinzător este faptul că filmul reprezinta debutul în lung metraj al regizorului Tim Miller. Go, Tim Miller, go!

Spectatorul de ”joc al morții” este invitat cu glume și devine complice de-a lungul peliculei, la poante și la “fărădelegi”. Iar scenele violente sau extrem de violente sunt diluate prin replici, care au rolul de a deturna mintea de la scenele de amputare, penetrare sau explozare…pardon, cele explozive. J se ia de la Deadpool! E viral!

Deadpool-Movie-Wallpaper-2Un plus extraordinar este faptul ca atât personajul principal –  jucat de Ryan Reynolds- cât și ceilalți participanți sunt permanent ridiculizati și sunt la rându-le autoironici. N-au lipsit aplauzele nici în sala IMAX la referințele muzicale ale anilor 80, la glumele îndreptate spre Wolverine, la apariția scurtă a lui Stan Lee sau la relaxarea anti eroului în papuci Crocs de culoare albastru deschis. S-a râs mult, ceea ce mă face să nu mă mai simt atât de singur la genul acesta de umor violent, sexual și de cazarmă (Ugh, right up Main Street).

deadpool-gallery-06Ceilalți susținători ai lui Wade Wilson (Ryan Reynolds) sunt: bunul prieten Weasel (T.J. Miller), care spune lucrurilor pe nume, monstrul de metal Colossus (vocea îi aparține lui Stefan Kapicic) și adolescenta ucenic Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand). „Negasonic Teenage Warhead” este și titlul unui prim single de succes al grupului american Monster Magnet.

La capitolul adversari sunt foarte mulți nătărâmbi, pe care Wade îi taie, îi decapitează, îi împușcă, îi face șiș kebab sau pastă de tomate, dar cei mai și cei mai sunt Ajax (Ed Skrein) și Angel Dust (Gina Carano). Dacă primul este un actor care a fost Daario Naharis în Game Of Thrones și un disperat după benzi desenate, cea de a doua este o fostă luptătoare de arte marțiale combinate, care a fost propulsată de rolul din thriller-ul Haywire, regizat de Steven Soderbergh. Ea era de ajuns să-i caftească, în viața de zi cu zi, pe toți cei de pe platou, fie ei și cascadori.

DEADPOOL Wade Wilson (Ryan Reyonlds) and new squeeze Vanessa (Morena Baccarin) trade some pointed barbs, in DEADPOOL. Photo Credit: Joe Lederer TM & © 2015 Marvel & Subs.  TM and © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation.  All rights reserved.  Not for sale or duplication.

DEADPOOL
Wade Wilson (Ryan Reyonlds) and new squeeze Vanessa (Morena Baccarin) trade some pointed barbs, in DEADPOOL.
Photo Credit: Joe Lederer

Și fiindcă trebuia să fie și o poveste de dragoste, fără de care Deadpool nu avea condiment, pe lângă sare și piper, a fost distribuită nevasta lui Brody , din Homeland- Morena Baccarin- care aici e și frumușică, dar și cu replici pe măsura anti-eroului în costum de spandex, de culoare roșie, ca să nu se vadă sângele.

Deadpool conține o mixtură de atitudine flegmatică de la Robert Downey Jr, dar care e mult prea domn pentru Deadpool, și ceva inspirație muzicală din atmosfera Guardians of the Galaxy. Dar foarte puțină! Iată câteva exemple: Shoop – Salt-N-Pepa, X Gon’ Give It To Ya – DMX și Careless Whisper – Wham, piesă de dragoste în loc de valsul miresei!

the-marketing-films-photo-u1Eu am recomandat prietenilor mei acest film ca un cadou de Valentine s Day pentru doamnele și domnișoarele lor! Oare îmi vor mai rămâne prieteni sau îmi vor da unfriend?

 

Regizor: Tim Miller

Scenariu: Rob Liefeld, Fabian Nicieza, Rhett Reese, Paul Wernick

Cu: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller, Ed Skrein, Brianna Hildebrand, Gina Carano, Stan Lee, Greg LaSalle, Karan Soni, Jed Rees, Stefan Kapicic, Randal Reeder, Isaac C. Singleton Jr.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s