PaperposterFilmul lui Jake Schreier este unul pentru adolescenţi şi nostalgicii vârstei, pentru romantici şi sensibili,pentru toţi cei înclinaţi să vadă la cinematograf poveşti frumoase, mai degrabă decât drame şi horror-uri. Valorificând cinematografic un best seller, nuvela omonimă a lui John Greenm scrisă acum şapte ani, scenariul nu este unul inovator, dar ca şi cartea probabil, readuce prospeţimea unei vârste minunate- adolescenţa- şi a unei perioade pe care nimeni nu o poate uita- ultima clasă de liceu cu balul de final şi plecarea la facultate.

Cara-Delevingne-Nat-Wolff-Paper-Towns-467Filmul uzitează toate clişeele pe care le-am văzut în zeci de pelicule cu acest subiect, şi cu toate astea are o prospeţime, un magnetism şi o tensiune care îţi captează atenţia. Poate e din pricina actorilor care se dăruiesc rolurilor cu plăcere şi carismă, personajele Quentin si Margo fiind legate de o prietenie specială care creşte împreună cu ei. Poate este aventura descoperirii de sine şi a călătoriei care aduce şi scopul, poate e fiorul primelor iubiri, al iniţierii, sau poate chimia extraordinară dintre personajele principale, care cucereşte şi place. Sigur că nu e un film antologic, dar energia lui pozitivă, starea în care rămâi după vizionare sunt benefice unor suflete sufocate de convenţii, norme, dogme sau legi arbitrare.

BoysStructurat cu o simplitate dezarmantă, Paper Towns, are avantajul unor feţe fresh: Nat Wolff (Quentin) a făcut o figură interesantă anul trecut şi în Palo Alto, dar şi în The Fault in Our Stars, Cara Delevigne , frumoasă şi enigmatică –face saltul de la super model (pentru Moschino, Jason Wu, Oscar de la Renta, Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi şi Stella McCartney) la actriţă (primul ei rol), Justice Smith (lansat în serialul Miss Guidance) şi Austin Abrams (Gangster Squad,The Kings of Summer) întregind triada prietenilor nedespărţiţi cu două prezenţe nostime şi credibile. Este şi puţin mister, şi o tensiune de policier “in nuce”, şi o coloană sonoră ce rimează cu povestea, aşa că filmul place în pofida faptului că nu ne modifică perspectiva asupra vieţii, ceea ce , trebuie sa recunoaşteţi, este deja o virtute!

Povestea în sine urmăreşte trei prieteni care parcurg împreună ultimele săptămâni ale liceului, dar are flash back-uri care ne pun în temă cu cel de-al patrulea personaj- the girl next door- de care neaparat se leagă peripeţii interesante ale claselor primare, o iubire tainică şi o revenire în actualitate pe post de vedetă a scenariului. Şi chiar şi atunci cand nu apare în cadru, Margo conduce povestea, şi într-un mod paradoxal face asta chiar şi atunci când afirma ca nu o doreşte în mod special.

papertowns-2-gallery-imageDeznodarea conflictelor aduce rezolvări, revelaţii, împliniri, descoperiri sau despărţiri, dar toate lasă personajele într-un echilibru neverosimil, care nu prea se potriveşte cu vârsta adolescenţei, la care toate sentimentele şi întâmplările sunt supradimensionate.

All in all, chiar şi titlul ne provoacă, metafora oraşelor de hartie fiind o cutumă a cartografilor, despre care veţi afla mai multe doar dacă mergeţi la această producţie distribuită în România de Odeon Film.

Regizor: Jake Schreier

Scenariu: John Green, Scott Neustadter, Michael H. Weber

Cu: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abram, Justice Smith, Halston Sage, Jaz Sinclair

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s