Afis_Omul-Furnica (Ant-Man)Uite că pe-asta cu “furnicul” n-am ANTicipat-o!! Dar au făcut-o cei de la MARVEL într-un demers frumos aspectat, cu toţi augurii pe cerul reuşitei. Căci n-am nici o îndoială că Omul Furnică va cuceri, va plăcea, aşa încât la viitorul Halloween o să avem în magazine şi costumul de erou proaspăt lansat. Unde mai pui ca îl “paşte” un club exclusivist, acela al super eroilor care mai au de făcut lucruri. Ca în zicătoarea..”căci cuvântul din poveste, înainte mult mai este!”

Înţesat cu acţiune, aventură şi suspans, acest nou aterizat în Universul Cinematic Marvel ni-l propune pe Paul Rudd într-un rol surprinzător, care îl şi avANTajează, el făcând până acum mai mult partituri în comedii uşoare, în dramolete siropoase, distribuirea lui alături de Michael Douglas, Michael Peña şi Evangeline Lily, priindu-i şi punându-l într-o lumină nouă în acest blockbuster “de vară”, parcă mai prietenos şi mai nostim decât altele. Creaţie a unui alt geniu care îşi depăşeşte epoca (interpretat de mr. Douglas), acest nou super erou îşi începe povestea ca infractor şi o sfârşeşte ca luptător pentru dreptate şi principii, aşa că până aici nu e nimic nou sub soare. Scenariul nu este dărâmător, dar are ceva special în demersul personal al tatălui care luptă pentru a-şi recâştiga dreptul de a fi alături de copilul lui, de a-şi recupera demnitatea după ieşirea din închisoare. Îl ajută fostul coleg de celulă, un personaj de toată nostimada care îl plasează pe Michael Pena într-o lumină de actor de comedie înzestrat. Scenele în care el povesteşte cum anume a ajuns “pe surse” la nişte ponturi, sunt delicioase, felul în care regizorul Peyton Reed – fost muzician şi DJ de radio- alege să insereze story-urile acestea hazoase fiind original şi plin de savoare, făcându-le memorabile. Acţiunea are fluiditate, dialogurile sunt bine scrise şi pigmentate cu umor, avem şi comic de situaţie şi de limbaj, şi CGI pe săturate şi o coloană sonoră bine gândită. O menţiune specială merită şi Evangeline Lily pe care aşteptam să o revăd de la ultimul Hobbit de anul trecut, felul în care face translaţia de la elfiţa super războinică de atunci, la fiica savANTului de acum, fiind naturală şi cu har, deşi cred că poate mult mai mult şi sper să am ocazia să o admir în roluri mai substanţiale.

ant-man_1Combinaţia între felul în care efectele vizuale susţin povestea şi jocul actorilor este una de echilibru , Michael Douglas bucurându-ne în rolul savANTului-mentor care încearcă să îşi ferească descoperirea de cei care vor să o pună în slujba răului, dându-ne în Hank Pym încă o dovadă a talentului lui care se rafinează odată cu înaintarea în vârstă. Sigur că această partitură nu a fost nici pe departe una care să îi pună probleme lui Douglas, personaje precum cel din Behind The Candellabra fiind mult mai apropiate de posibilităţile lui actoriceşti, dar chiar şi acest rol în registrul mediu al măiestriei lui, reuseşte să convingă şi să placă.

ant-man-trailer-2Surprinzător este – spuneam- Paul Rudd, credibil, cu umor cât îi permite rolul, dar care nu are şansa de a avea alături un personaj ANTitetic pe masură, care l-ar fi potenţat şi pe Ant Man. Personajul negativ pe care îl interpretează Corey Stoll este din pacate schematic, inconsistent, cu toate că backgroundul l-ar fi putut ranforsa, pentru că este acolo o poveste interesANTă şi cu substanţă.

Nu am nici o îndoială că Ant Man va fi un success, nu doar ca producţie cinematografică dar şi ca personaj, pentru că este marketizabil într-un mod absolut, iar grupa de vârstă căreia îi este adresat filmul are încă nevoie de super eroi. Aşa că Disney şi Marvel vor avea încă mult de lucru până să ostoiască această foame de aventură şi de poveşti în care binele învinge răul.

Aşadar mergeţi la cinematograf la Ant Man – şi pe lângă evadarea din canicula verii veţi avea şi beneficiul unei pelicule SF ANTrenANTe, frumos construite şi bine jucate, pe care o distribuie în România -Forum Film.

Regizor: Peyton Reed

Scenariu: Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd, Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby

Cu: Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll, Evangeline Lilly, Bobby Cannavale, Michael Peña

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s