Superfast-2015-movie-posterSuperfast este o parodie după celebra franciză Fast and Furious, cu actori necunoscuţi, care joacă după puterile lor şi care seamănă (unii dintre ei) cu personaje din cunoscuta producţie de acţiune. Dar fiindcă nu există un scenariu coerent, actorii, prea puţin experimentaţi, se lasă duşi de val. În mod normal atunci când satirizezi, ar trebui să o faci cu mult umor şi ironie, dar în cazul de faţă mă chinuiam să schiţez un zâmbet, şi credeţi-mă, sunt un tip care apreciază mult umorul. S-au folosit clişee, cum e normal într-o parodie, dar exagerările au fost distonante.În plus schimbările de situaţie, care fac trimiteri la original, sunt brodate haotic şi fără inspiraţie. E normal, pentru că a trecut ceva timp de la primul film din seria Fast & Furious.

Cel mai grav aspect e faptul că nu mi-a rămas nici o poantă în minte şi asta e datorită lipsei de creativitate a celor doi regizori care tot încearcă şi încearcă, poate, poate o să le iasă ceva până la urmă!

Superdance

Cele mai reuşite parodii cred că au fost realizate în anii 80, 90 şi câte ceva prin anii 2000, iar ceea ce am vazut acum este mai mult o joacă puerilă a unora care nu au parcurs această „bibliografie”.

Mă gândeam la celebrele Airplane, Top Secret, History of the World, Monty Python, Spaceballs, Zoung Frankestein,Hot Shot şi atâtea altele, iar apoi la această încercare atât de timidă încât va trece neobservată. E o distanţă abisală!

Super

Nu m-am înfuriat şi nici nu fac parte dintre zeloşii fani care se simt indignaţi de luarea în tărbacă a idolilor lor, dar ca un optimist ce sunt le mai dau o şansă în viitor.

Regizor: Jason Friedberg, Aaron Seltzer

Scenariu: Jason Friedberg, Aaron Seltzer

Cu: Andrea Navedo, Lili Mirojnick, Dale Pavinski

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s