Awesome!

DUmb1

 

Dumb and Dumber To este un film ca să vă ”simteți” bine așa în weekend, când afara plouă și te uiți cu drag cum „ninge în decembre”… dar în nordul țării. Frații Farrelly revin cu continuarea gogomăniilor realizate de tontălăii Harry şi Lloyd, care timp de 20 de ani nu s-au maturizat, dar au devenit mai nostalgici. La frecventa întrebare: cum e față de primul? Răspunsul meu  este: la fel, dar cu o tentă mai tristă. Numai că atunci când vezi pentru prima oară  așa ceva, efectul umoristic pare mai…dramatic. Totul curge ușor, nu e plin de metafore, ca să nu obosești, vulgarul e tratat cu nonșalanță, iar sexul cu detașare. Nu stă nimeni să trateze probleme serioase și nu e timp de satiră.

Acest tip de umor american mai suburban prinde în toata lumea: să nu uităm că la un buget de 16 milioane de dolari, încasările au fost de peste 247 milioane de dolari în întreaga lume. Și atunci nu e normal să mai ”mulgi” încă o dată văcuța care a dat din prima atâta ”lapte”? Apropos de firfirei, onorariul lui Jim Carrey pentru prima parte a fost de 7 milioane ( o căruță de bani pentru un actor de comedie în 1994), iar pentru Jeff Daniels 50 grand, cum zic americanii. Adică Jim a luat de 140 de ori mai mult decât Jeff! Pentru această continuare e posibil ca domnul din urmă să-și fi scos pârleala…Zic și eu 🙂

dumb2

Revenind la Dumb and Dumber To- trebuie sa vă spun ca multe dintre poantele din primul sunt reactivate în această revenire: de ex: wanna hear the most annoying sound in the world? din 1994 are continuare în această a doua parte sub forma the second most annoying sound in the world. Și cînd te gândești că în prima parte gluma a fost spontană… Vă las să descoperiti singuri celelalte elemente resuscitate: mașina Zamboni, mașina păroasă (de fapt shaggin’ wagon), păsările vecinului orb, agenți sub acoperire, fantasmele erotice ale lui Lloyd. Glumele sunt previzibile și eu nu am mai fost surprins. Inocența gogomanilor s-a pierdut, ei devenind ( în special Lloyd) doar libidinoși.

Despre ceilalți actori nu am multe cuvinte, pentru că nu au ei prea mult de oferit: Rob Riggle e plat, Kathleen Turner ( da, da, actrița din Body Heat, Romancing the Stone, Prizzi’s Honor) e obosită, Laurie Holden e grăbită. Rachel Melvin este singura gogomană mai proaspătă și mai zâmbăreață, demnă oarecum de tandemul celor doi.

Dumb And Dumber To

Eu am râs, dar mai puțin decât în prima parte! Și ca să închei într-o notă pozitivă mai adaug: e mai bun ca prequel-ul Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd!

Așadar, dacă vă place umorul “vâscos” american și mai ales genul acesta de comedie, dați fuga la cinema și râzând o să vă simțiți mult mai bine! Pentru că –nu-i așa- râsul este cea mai eficace terapie, oricare ar fi treaba care trebuie….”tratată”.

Regizor: Bobby Farrelly and Peter Farrelly

Scenariu: John Morris, Sean Anders, Peter Farrelly, Bennett Yellin, Mike Cerrone and Bobby Farrelly

Cu: Jim Carrey, Jeff Daniels, Kathleen Turner, Laurie Holden, Rob Riggle, Rachel Melvin, Steve Tom, Bill Murray

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s