northmenUite un film cu premise îmbucurătoare, dar care până la urmă nu m-a convins pe deplin. Are actori unul și unul : Tom Hopper (Black Sails, Merlin), Ryan Kwanten ( dinTrue Blood, The Right Kind of Wrong), Ken Duken ( care a jucat in Inglourious Basterds), Charlie Murphy ( cel din Philomena, The Village), James Norton ( distribuit in Rush, An Education), Ed Skrein ( din Game of Thrones) și Anatole Taubman (unul dintre personajele din James Bond 007 – Quantum of Solace și The Tudors). Unde mai pui că împătimiții heavy metalului or să se bucure să-l vadă într-o postură inedită pe Johan Hegg, vocalistul de la Amon Amarth, care aici îl întrupează pe războinicul Valli. Bine că nu era la ăilalți, că nu știu ce mă făceam, pentru că n-am înțeles cu ce iși umpleau ei  timpul  liber în care nu erau mercenari de prin Carpați, supranumiți lupi.

Cât despre orchestratorul acestei simfonii a eposului Nordic, regizorul Claudio Fäh,  cu experiență de action movie dobândită în Sniper: Reloaded și  în  Hollow Man 2, nici el nu e chiar un novice, și mărturisește că visul vieții lui a fost dintotdeauna să facă un film cu barbați duri, specializați în “lupti crânşine & pălitură di osândâ”.Northmen

Toți cei implicați, care au avut idee despre  povestea filmului, au concluzionat că este unul grandios, așa că eu nu mai înțeleg ce e cu mine! Îndeobște funcționez după logica formală, dar – in probleme de creație- valoarea și originalitatea sunt  criteriile. Iar suprapunând povestea imaginată de Fäh background-ului meu cultural, nu pot să mă entuziasmez defel ! D-aia zic, oi fi defectă, sau m-a prins Saga asta pe bioritm negativ, de n-am decodat mareția scenariului și a punerii lui in faptă.  Nu mă îndoiesc că lumea o să vrea să-l vadă, tentată de subiect , așa cum am fost și noi, și citind una-alta despre  poveștile aparținând vechii literaturi scandinave, în care faptele istorice se împletesc cu elementele mitologice. Dar în film vedem cațiva vikingi dezrădăcinați, puși să lupte cu niște mercenari carpatini,  (care  însă nu sunt urși ), fioroși și  aproape toți tembeli. Să fie asta vreo Saga? Sau mai degrabă o  variantă de Hunger Games cu nordici, în care  The Mockingjay e boccie –dar paranormală?

Trebuie să recunosc însă că peisajul este minunat iar panoramările reușite, costumele  faine și jocul actorilor ok. Mai mult nu pot azi – asta e – am și eu limitările mele ! Dar mai pot să-l citez pe Tom Hopper, actorul care joacă personajul principal: „Northmen. Saga Vikingilor e un film de aventuri despre eroi și legături frățești. Spectatorii vor putea să trăiască solidaritatea unui grup de oameni care au ajuns împreună forțați de circumstanțe extreme. Este un film despre prietenie, loialitate și sacrificiu”. Și are dreptate și chiar așa e! Pentru mai mult însă….mama  lor să  facă, altă sagă care să ne placă… dar să nu fie de frupt, că mi-s vegetariană, și oricum intrăm mintenaș în Postul Crăciunului!

Altminteri  nu ignorați un îndemn întotdeuna valabil: mergeți la film, că din fiecare puteți să învățați ceva bun!

Regizor: Claudio Fäh

Scenariu: Bastian Zach, Matthias Bauer

Cu: James Norton, Ryan Kwanten, Charlie Murphy, Tom Hopper, Leo Gregory, Ken Duken, Johan Hegg, Anatole Taubman, Nic Rasenti, Ed Skrein

Comentarii
 1. Geraldo spune:

  Excellent content you post here! You can earn some extra cash from your blog,
  don’t miss this opportunity, for more details just type in google – omgerido monetize website

  Apreciază

 2. I like reading through an article that will make men and women think.
  Also, thank you for allowing me to comment!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s