TORI et LOKITA al fratilor Dardenne este de azi in cinematografe!

Posted: 16/12/2022 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , , , , ,

Nu pot lasa sa treaca ziua de astrazi fara sa va semnalez intrarea pe ecrane a filmului TORI et LOKITA, cea mai recenta creatie a fratilor Jean-Pierre și Luc Dardenne, povestea a doi copii de origine africana intrati clandestin in Belgia. Dureros pana in prasele, trist si nedreapt, filmul vine cu un mesaj terifiant despre cruzime, neputinta, durere, exploatare si iubire. In plus pare sa fie una general valabila atunci cand traficantii au in maini destinele unor oameni care nu se pot apara.

Prezenți în selecțiile de la Cannes cu mai toate filmele lor, premiate la diverse secțiuni, ei au triumfat cu Roseta, L’enfant, Le gamin au vélo și Le silence de Lorna, cei doi cineasti sunt deja prezente legendare ale festivalului de pe Croisette, TORI et LOKITA a primit anul acesta premiul aniversar al celei de-a 75-a ediții a festivalului de la Cannes.

Fiecare creație a fraților Dardenne ne introduce într-un univers special în care ei fac regulile, urmărindu-și cu o tenacitate uluitoare țelurile artistice. Într-o simbioză rară, Jean Pierre si Luc ne propun de fiecare dată o emoție ce expandează gradual și ne problematizează cu o temă ce ne rămâne în minte.

Și nu mă pot abține să nu îmi amintesc întâlnirea minunată pe care am avut-o cu cei doi regizori, scenariști și producători, când au fost la București, cu prilejul turneului de promovare la Băiatul cu bicicleta, pentru care le mulțumim celor de la Independența Film! Fără pic de emfază, calzi și volubili cei doi au purtat cu noi o discuție mai mult decât agreabilă despre felul în care văd ei cinematografia, lumea, viața, lăsându-ne fermecați de calitatea lor umană și disponibilitatea lor de comunicare. Așa că încă o dată am putut să afirm că în simplitate rezidă măreția!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s